20 de febrer 2024

Catequesi familiar del 18 de febrer

El passat diumenge 18 va tenir lloc la sessió de Catequesi Familiar d’aquest mes de febrer. Els diferents grups van realitzar un seguit d’activitat que tot seguit es resumeixen.

En el grup de 3er grau es va parlar del desert, les temptacions i el que significa deixar-se guiar. L’Oriol va fer de guia als seus companys que anaven per diversos llocs amb antifaç.

En diferents grups es va reflexionar sobre el camí de la Quaresma, a la vegada que es confeccionà el calendari de Quaresma/Setmana Santa/Pasqua a partir de la primera lluna plena de primavera.

Aquest cops les nenes i els nens de 5è i 6è grau van ser encarregats de preparar la benvinguda per la celebració:

"Hem començat la Quaresma. El camí de la Quaresma comença el dimecres de Cendra.  Com llegirem  en el conte de la primera lectura podem simbolitzar el dimecres de cendra com l´inici d’un camí, abans de començar cremarem allò que ens allunya de Déu, i ens preparem la motxilla amb allò que realment ens fa ser testimonis de l’amor i la pau de Jesús.

Això és el que els nens i nenes de 5è i 6è de catequesi ens emportem a la nostra motxilla, els nostres propòsits de dejuni aquesta Quaresma: saludar amb un somriure, escoltar els altres sense prejudici, recollir i netejar el que utilitzo a casa, estar atent a les necessitats dels altres, seleccionar el que no necessito i donar-ho a qui pugui fer-ne us, no gastar més aigua de la necessària, corregir amb amor, no callar per por, tenir bons detalls amb els que tenim a prop, acompanyar al que està desanimat o trist.

Us animem a tots a fer els vostres propòsits de Quaresma, així segur que la Pasqua serà una festa plena d’alegria i esperança i entre tots farem que el petit tros de món on vivim sigui una mica millor."

La propera sessió de la Catequesi Familiar coincidirà amb el V diumenge de Quaresma, diumenge 17 de març, i els temes a tractar seran el Perdó i la Setmana Santa.