21 de febrer 2024

Consell pastoral de febrer

El passat dilluns dia 19 es va reunir el Consell pastoral en la seva habitual trobada mensual. Jaume Reguant, membre de la comissió d’economia, es va encarregar d’explicar la situació econòmica de la Comunitat destacant que les despeses de l’any 2023, sense haver cap despesa extraordinària, han estat superior en uns 25.000 euros als ingressos. Les aportacions dels subscriptors cobreixen aproximadament el 50% del pressupost, però les entrades no augmenten al mateix ritme que les sortides. Més o menys la meitat del diners es dediquen a compartir els béns (Càritas, Fons Comú Diocesà, ajuts assistencials ....). Ara per ara, els ingressos ordinàries de la Comunitat no cobreixen les despeses ordinàries. Es van proposar diferents accions per revertir aquesta situació que s'ha anat repetint els darrers anys: intentar augmentar el nombre de subscriptors, augmentar les quotes del qui ja ho són, explicar la situació econòmica a la Comunitat amb transparència per tal que tothom en sigui conscient, potenciar el datàfon i el bizum com a formes de pagament ... Pel que fa a les despeses ja s’han pres algunes decisions per intentar retallar-les parcialment, però qualsevol mesura nova serà complicada.

El següent punt de l’ordre del dia el van ocupar les celebracions del 75è aniversari de Sant Ildefons. Es va valorar molt positivament la missa de la diada de Sant Ildefons, destacant la participació i la presència propera de l’abat de Montserrat. Es va aprofitar l’ocasió per agrair a l’ Ignasi Bonjoch el disseny del logotip per aquesta efemèride i el gran cartell que s’ha penjat a l’atri.

El dia  fixat per anar la comunitat a Montserrat serà el dissabte 13 d’abril. Hi haurà la possibilitat d’anar-hi amb autocar, el qual sortiria cap a les 9 hores del carrer Madrazo per poder arribar a la missa conventual. Es preveu una visita guiada a una dependència del monestir no gaire coneguda, i un dinar conjunt. La tornada a Barcelona seria al voltant de les 6 de la tarda. El preu rondaria els 50 euros per persona. Properament s’obriran les inscripcions per tal de poder reservar l’autocar i el restaurant.

Es comenta que els escrits rebuts per explicar què significa Sant Ildefons per cadascú de nosaltres ja arriba a la vintena. Es farà una nova crida per recordar la possibilitat de compartir les nostres experiències i les nostres vivències de la comunitat i poder editar tot el recull.

Es repassen els actes preparats per Quaresma i Setmana Santa: les tres xerrades al CIC els dilluns 26 de febrer, 4 i 11 d’abril, la vetlla de pregària el dilluns 18 de març, la celebració del Perdó els dies 20 i 22 de març, i les celebracions de  Diumenge de Rams, Dijous i Divendres Sant, la Vetlla Pasqual i Diumenge de Pasqua.

S’acorda sol·licitar a l’Anton Ramon Sastre si el dimarts 16 d’abril pot presentar a les instal·lacions de la parròquia el seu nou llibre “Los sacramentos. Dimensión simbólica de la existencia”, editat pel Centre de Pastoral Litúrgica.

També s’informa que el bisbat de Barcelona ha fet arribar una petició de préstec temporal de la creu de Josep Maria Subirachs que hi ha a la capella per incloure-la en una exposició que s'està preparant sobre art sacre dels anys 60 i 70. També es comunica que s’han deixat en préstec alguns del quadres de Jordi Maragall per a una exposició que ha organitzat la seva família a Terrassa. 

Enguany  es preveu celebrar les confirmacions el dissabte 4 de maig a les 20 hores, amb la presència del bisbe David Abadías.

La reunió finalitzà amb un parenostre i es marcà el dilluns 25 de març per a la propera reunió del Consell.