23 de gener 2024

Celebració del 75è aniversari de la fundació de la parròquia


Benvolguts,

Avui dimarts 23 de gener, festa de Sant Ildefons, la nostra parròquia celebra els seu setanta-cinquè aniversari. Laus Deo!, Donem-ne gràcies a Déu. Segons tinc entès,  

el 75è aniversari correspon a les noces de brillant. Cal considerar la paraula brillant. El brillant és una joia molt preuada. També la nostra comunitat ha estat per a moltes persones una gran joia. Una joia, perquè hi han trobat allò que dona el sentit profund a la vida: Jesucrist. Una joia equivalent a la perla evangèlica, aquella de gran valor, que fa que totes les altres coses siguin relativitzades (CfMt.12,45).

La paraula brillant, és sinònima d'esplendorós, de resplendent. Durant aquests setanta-cinc anys, han estat nombrosos els membres de la nostra parròquia que, enmig de les foscors del món, quan els problemes o la malaltia eren presents, han vingut a buscar la llum, tot pregant, a la nostra comunitat. Segur que la llum del Crist els ha il·luminat amb la seva resplendor. Els ciris de Pasqua han brillat a les nostres celebracions i ens han portat l'esplendor de la Resurrecció.

Brillants van ser els fundadors i també ho van ser molts dels feligresos d'aquests setanta-cinc anys. Brillants, amb el seu testimoni de fets i paraules. Foren brillants perquè actuaren brillantment i van fer possible que, per a moltes persones, la nostra comunitat fos un punt de referència, per la seva fidelitat a Jesucrist, a l'Església i a Catalunya.
Hem de donar gràcies al bon Déu per aquests setanta-cinc anys, per les noces de brillant. 

És just i necessari, cal fer-ho i és de justícia. Per aquest motiu, el Consell pastoral i jo mateix com a rector, us convidem, més ben dit tots ens autoconvidem, a la missa d'acció de gràcies, que presidirà el pare Abat de Montserrat, Dom Manel Gasch, el dissabte dia 27, a les 8 del vespre

Amb l'eucaristia del dia 27, donem el tret de sortida de l'any commemoratiu dels setanta-cinquè aniversari de la comunitat de Sant Ildefons. El desig del Consell pastoral és organitzar un seguit d'actes que ens ajudin a conèixer més la història de la nostra comunitat eclesial de Sant Ildefons. I com tots sabem, la vida d'una comunitat és, per damunt de tot , la vida de les persones que la formen; per aquest motiu us demanem (i ho fem amb insistència) que ens feu arribar les vostres vivències, i records viscuts a la parròquia. Us convidem i us animem a escriure què és i ha estat per a vosaltres la comunitat de Sant Ildefons. En l'escrit ens podeu explicar records personals, anècdotes viscudes al llarg dels anys, moments significatius de la nostra història. Així, agrairem que ens aporteu fotografies, retalls de diaris que facin referència a la nostra parròquia, o a persones molt vinculades a nosaltres. També ens brindem a gravar en vídeo les vostres aportacions.

Amics, amigues, personalment i de tot cor, com a quart rector de la parròquia de Sant Ildefons m’han precedit  Mn. Narcís Saguer, Mn. Joan Alemany, Mn. Lluís Saumell), juntament amb Mn. Lluís, i Mn. Xavier Dou D.P. us convidem a participar en els actes commemoratius d'aquest aniversari. Tot desitjant que sigui un veritable jubileu d'acció de gràcies per tots els beneficis que hem rebut de Déu per mitjà de la nostra parròquia.

Sant Ildefons, bisbe devot de Maria, titular de la nostra parròquia, gràcies pel vostre patronatge i pregueu per nosaltres.

Josep M. Jubany, rector

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies Josep Maria per la teva magnífica reflexió sobre el significat de l'aniversari del naixement de la nostra comunitat cristiana de Sant Ildefons. Han estat moltes les generacions que s'han involucrat en un projecte que fins dels inicis va voler ser un testimoni viu de fe en un món que estava canviant profundament. Per tot això avui tots, en comunitat, hem de donar gràcies.
Anton Ramon Sastre