25 de gener 2024

Catequesi familiar del 21 de gener

A la benvinguda de la celebració es va fer una presentació del significat de la Epifania:

“després de gaudir de les festes de Nadal i unes bones vacances, hem tornat a enfilar el ritme frenètic del dia a dia amb energia i il·lusió renovades. La sessió d’avui està dedicada a l’Epifania i el Baptisme de Jesús com a culminació de la vinguda de Jesús al món. Són uns fets pels quals Jesús va manifestar-se com a fill de Déu i se’ns va donar a conèixer.

De manera diferent a com s’esperava el Messies, Jesús va transmetre la Glòria de Déu de manera tendra, oberta a tothom, propera, comprensiva, festiva. Va posar-se al nostre costat per acompanyar-nos en les nostres preocupacions, febleses i també encerts i alegries. Com un amic.

Els cristians volem ser amics de Jesús i volem prendre Jesús d’exemple i per això volem manifestar l’amor de Déu amb els nostres gestos de cada dia, la feina ben feta, la relació amb els companys, la defensa de la veritat i la justícia, la pregària i les nostres celebracions. Enmig d’un món amb desigualtats, injustícies i guerres, volem fer de contrapunt manifestant missatges de pau, amor i esperança allà on siguem i anem.”

Les nenes i els nens van preparar unes pregàries, tot parlant del bateig i de les manifestacions de Déu en les nostres vides:

“Donem gràcies perquè tenim present a Déu tots els dies, per l’emoció de començar cada dia amb alegria”

“Preguem per tots nosaltres batejats, pels nostres pares i padrins, que ens mostren el camí de Jesús”

“Senyor et donem gràcies per les manifestacions de Déu en el nostre voltant, per exemple quan estem cansades a la muntanya i de cop al fons apareix l’arc de Sant Martí i ens dóna forces...o quan els nostres germans grans de cop un dia són molt amables  i volen jugar amb nosaltres i ajudar-nos...o quan tota una classe es bolca per acollir uns companys nous i fer que s’integrin ben aviat. Gràcies Senyor”.