03 de gener 2023

Carta als Reis

Comunitat de Sant Ildefons

Nadal 2022

El regal de l’estrella de Betlem

 

Molt estimats Reis Mags d’Orient,

 

Amb total humilitat us demanem com a regal veure i reconèixer l’estrella que us va guiar ara fa més de dos mil anys fins a Judea. Durant tot aquest temps, els cristians hem anat construint un món on la fe ens donava fortalesa i esperança per seguir el camí de Jesús. Per a l’Església ha estat un camí llarg, ple de dificultats, d’encerts i de desencerts, també d’alegries. Els cristians hem pogut anar passant el testimoni de la fe en Crist, de generació en generació, al llarg de més de vint segles que ens ha portat fins avui. Però, darrerament no hem sabut fer-ho bé... No sabem què ens ha fallat, i, a més, d’una forma tan ràpida que ens desconcerta. Des de la nostra petita comunitat de Sant Ildefons volem retrobar el camí, i aquest és el regal que gosem demanar-vos.

 

L’estrella que us va guiar fins a Betlem, era visible per a tots els homes, però vau ser vosaltres els qui aixecareu els ulls i sabéreu interpretar el seu significat i trobar el camí. Ara nosaltres necessitem aquest estel i aquesta saviesa. També ens caldrà la vostra força per posar-nos en marxa, emprendre acció, com vau fer vosaltres amb els camells. I, de la mateixa manera, us volem demanar que aprenguem a ser més generosos amb els altres, seguint l’exemple dels regals que vau oferir a l’infant Jesús, regals fets amb el cor i plens de significat.

 

Durant aquest any que deixem enrere, i des de Sant Ildefons, ja hem procurat emprendre accions. Hem iniciat el camí Sinodal, que és una manera d’anar recollint propostes i aportar idees, i que ens ha servit per posar en comú la nostra visió del futur de l’Església. Hem continuat amb la tasca de Catequesi i misses familiars, hem recuperat celebracions que amb la pandèmia no havíem pogut fer, i els grups de pregària han seguit treballant. La Pastoral de la Gent Gran ha seguit donant suport, acompanyant i ha estès la mà a qui ho necessita. Però, encara hi ha massa dolor, massa soledat, massa injustícies, massa guerra..., i és per això que com a regal us demanem que ens deixeu veure l’estrella que us va guiar, perquè volem seguir aquesta llum: saber interpretar-la, posar-nos en marxa, i ser generosos.

 

Amb total afecte i admiració,

 

                                          Ignasi Bonjoch

   en nom de la Comunitat de Sant Ildefons, gener 2023