04 de gener 2023

Convocatòria de la Trobada de la Comunitat del mes de gener

Diumenge 1 de gener celebràvem la Jornada Mundial de la Pau. El papa Francesc ens deia en el seu missatge: ”el nostre tresor més gran, tot i que també és el més fràgil, és la fraternitat humana, fundada en la nostra filiació divina comuna ... estem cridats a afrontar els reptes del nostre món amb responsabilitat i compassió”. 

Aquestes afirmacions del bisbe de Roma troben un sentit especial en els nostres dies. No podem quedar impassibles davant dels grans drames humans que hi ha actualment en el nostre món. Tots els homes i dones som fills de Déu i, per tant, germans. Davant el sofriment i la injustícia hem d’actuar responsablement i compartir el dolor dels que sofreixen sense cap culpa.

Ara comencem un nou any, però els grans drames de l’any anterior continuen. Un d’ells és la guerra a Ucraïna. Una guerra, com totes, que atempta contra els drets humans i només porta desolació, misèria, fam i mort.  La parròquia de Sant Ildefons, com a comunitat cristiana, volem mostrar la nostra fraternitat i compassió  envers els nostres germans ucraïnesos que pateixen aquesta guerra cruel.

Per aquest motiu, enguany la nostra col·lecta extraordinària de les misses de la Vigília de Nadal fou per als damnificats de la guerra d’Ucraïna. Es varen recollir 2.085 € que foren entregats al Pare Iurii Stasiuk, rector de la parròquia personal pels ucraïnesos de Sant Josep i Santa Mònica de Barcelona, responsable de la campanya ”Ajudem Ucraïna”.

També hem convidat el pare Iurii Stasiuk a la trobada de la comunitat d’aquest mes de gener. Així és que, aquest dilluns, dia 9 de gener, a les 8 del vespre ell ens acompanyarà i ens donarà el seu testimoni, en primera persona, dels mesos que va passar al costat de l’exèrcit ucraïnès, com a prevere i com a sanitari. 

Sou tots convidats a participar a la trobada i podeu fer extensiva la convocatòria a tots aquells que cregueu que hi puguin estar interessats.