06 de gener 2020

La nostra carta als Reis

Estimats Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar,

Enguany m’ha tocat a mi escriure aquesta carta en nom de la Comunitat de Sant Ildefons, i em sento honrada i emocionada per aquesta tasca tan especial. Comencem una nova dècada i penso que és el moment que moltes coses canviïn. Per això voldria demanar-vos...

AMOR. L’amor que Jesús ens deixà i ens demanà de convertir en pedra angular de la nostra vida, l’amor que sovint està en boca de molts però no en el cor de tots. Ens cal amor, amor de debò, amor del bo. Que ompli la vida de tots els humans. I que dicti les nostres accions. Amor envers els altres, envers el món que ens envolta, envers nosaltres mateixos. Tones d’amor. Per donar i per vendre. Per regalar.

FE. Fe en la paraula de Déu. En el Jesús que va néixer ja fa uns dies en un portal de Betlem. Sense fe no hi ha esperança. I és tan necessària! En necessitem molta també. Uns quants cabassos, molts cabassos. Esperança per als joves i llur vida futura. Esperança per als avis que viuen sols, per als qui no tenen llar, per als qui no troben feina, per als qui viuen sota la por o el dolor, per als qui creuen que tot és impossible i res no pot canviar. Necessitem fe per creure en un demà millor. Fe com la que us va portar fins al Nadó.

SALUT. Que ens en portaríeu molta de salut també? Diuen que la salut és allò que no valorem fins que ens falta. Màgica salut portada des de l’Orient per uns Reis Mags. Que continuï per a qui la tingui, i que vagi allà on no hi és.

PACIÈNCIA. Diu el refrany que és la mare de totes les ciències. Aquesta mare ens falta massa sovint per entendre la diversitat d’opinions, per acceptar l’espera , per insistir en l’esforç, per estimar , tal com Jesús ens va dir, el germà. Ens cal per sortejar les pedres del camí, les dificultats diàries.

COMPROMÍS. El compromís és certesa i força d’esperit. També en necessitem d’això. Compromís amb el nostre cor i amb els qui ens envolten. Amb l’esser humà. Amb la Terra. Compromís amb la justícia i amb els valors.

LA LLUM DE L’ESTRELLA DE NADAL. Que ens il·lumini en el camí del dia a dia. Aquesta dècada marcada pel relativisme i la manca de valors clars necessita la bandera de l’amor de Jesús perquè ens marqui el camí. Que la llum de l’estrella de Nadal ens inundi el dia de Reis i tots els altres dies, també.

SENY. Seny per pensar i actuar. Volem triar una vida conseqüent amb la veritat de Jesús. Seny per diferenciar i saber on rau aquesta veritat. Per distingir la brossa del necessari. Per ser capaços d’allunyar-nos de les addiccions, del consumisme exacerbat, en general dels falsos déus.

UN CABAÇ EXTRA D’AJUDA per als qui pateixen les injustícies, per als qui no tenen llar, ni família, ni amics, per a les nenes obligades a casar-se, per a les víctimes del terrorisme, per als ulls que han vist l’horror de l’infern, per a tots ells a més, molts petons i abraçades.

UNA TIRETA per al meu planeta. Molt ampla i plena de medicina i bones i sàvies intencions.

MÀGIA, com màgic és l’amor de Jesús.

I també, estimats Reis Mags, com ja deia de petita, el que les Seves Majestats vulguin, que segur que serà molt bo.

Carme Trulls, en nom de la Comunitat de Sant Ildefons