23 de juny 2019

Reflexions a la Paraula de Déu

Solemnitat del Cos i la Sang de Crist

Sovint en el nostre caminar defallim perquè ens manca l’aliment per continuar endavant. Espiritualment també podem pensar que si no rebem l’aliment necessari no creixem. En diverses ocasions el poble d’Israel va tenir l’experiència de com Déu els alimentava directament per poder continuar vivint la història de la Salvació. Així per exemple, el sacerdot Melquisedec portà el pa i el vi a Abraham. Déu proporcionà als israelites el manà que garantia la seva supervivència. El profeta Elias també va rebre menjar d’una manera misteriosa quan era a la muntanya de l’Horeb. Totes aquestes experiències explicades a l’Antic Testament anunciaven l’arribada del veritable pa de vida, Jesús l’autèntic aliment que ens aporta la força necessària per continuar la peregrinació de la nostra vida.

El do del pa de vida, que és Jesucrist, es concreta en el sagrament de l’eucaristia. És alhora el memorial del sacrifici a la creu i de la resurrecció, el signe d’una nova aliança establerta per Déu en la humanitat, l’aliment perdurable i la continuació de la presència de Jesús enmig nostre.

Com un pare que té cura dels seus fills, tu Déu nostre, ens dones l’aliment necessari per continuar el nostre camí.

Per saciar la nostra fam, no n’has tingut prou regalant-nos la creació sinó que ens has donat el teu fill com aliment per a la vida eterna.

Omples la nostra copa fins a vessar, amb el pa i el vi que hem de compartir.

No ens el podem quedar per nosaltres, així com tu ens alimentes nosaltres hem d’alimentar els nostres germans d’allò que necessiten. Siguem generosos i visquem la festa del Corpus Christi amb il•lusió i esperança.

Mireia Galobart