10 d’octubre 2024

Resum del Consell Pastoral d'octubre

El passat dilluns 7, el Consell Pastoral es va reunir en la seva trobada mensual. La sessió es va iniciar aprovant l’acta de la reunió de setembre. Posteriorment, es va llegir i comentar l’evangeli del diumenge següent, destacant la necessitat de posar la riquesa material i immaterial que té cadascú de nosaltres al servei dels altres. També es va assenyalar que l’evangeli posa en paraules de Jesús que seguir-lo pot comportar persecucions.

El següent punt de l’ordre del dia que es va tractar va ser els actes de celebració del 75è aniversari de Sant Ildefons. Es va fixar l’horari de la trobada especial del dissabte 19 d’octubre a les 5 de la tarda, al temple parroquial, on es compartiran alguns documents gràfics de la història parroquial, amb comentaris d'alguns del seus protagonistes. Després de l'acte, es celebrarà una missa d’acció de gràcies a les 8 del vespre, i s’acabarà amb un petit pica-pica. Pel que fa al llibre de testimonis sobre la parròquia, es continuen recollint escrits amb la voluntat de tenir-lo preparat per a finals de gener del 2025, coincidint amb la festivitat del patró de la parròquia.

Es valora positivament el manteniment del nombre d’infants que aquests curs fan catequesi respecte al curs passat. Es comenta la notícia apareguda aquests dies, segons la qual el número de primeres comunions ha baixat d’un 44% a Catalunya entre els anys 2017 i 2022, segons dades de la Conferència Episcopal Tarraconense.

A la reunió del Consell es va informar de la creació d’una comissió per tal de continuar endavant amb el Full Informatiu, tasca que durant molts anys va estar fent l’estimat i ben recordat Josep Maria Lari.

La part que més debat i intercanvi d’opinions generà va ser la reflexió sobre les comunitats parroquials. Es va parlar de diferents aspectes, entre els quals destaquen: copsar què aporten les reestructuracions pastorals i parroquials, quins reptes comporten, els obstacles que poden dificultar el seu avanç i consolidació, i el que poden fer els laics per contribuir al desplegament d’aquest procés. Totes les intervencions van tenir en comú la necessitat de humilitat, respecte i escolta sincera en tot aquest desenvolupament.

Per finalitzar la reunió, es va resar un parenostre tots plegats, i es va fixar el dilluns 4 de novembre per a la propera trobada del Consell Pastoral.