08 de maig 2024

13 de maig, Trobada Mensual: I ara què? Segona part del Sínode

El proper mes d'octubre es celebrarà a Roma la segona part, i conclusiva, del Sínode dels bisbes sobre la sinodalitat. Amb la conclusió del Sínode s'acabarà un procés que s'inicià l'octubre del 2021. Per primera vegada en la història de l'església, i per decisió del papa Francesc, s'ha preguntat a les comunitats cristianes i als creients sobre el moment actual i futur de l'Església. En aquesta propera trobada de la comunitat del mes de maig analitzarem el moment actual de l’Església catòlica

Amb el lema del Sínode "Per una església sinodal, Comunió, participació i missió", durant tres anys, totes les diòcesis i comunitats cristianes foren convidades a aportar els seus criteris sobre com" caminar junts" en la pròpia Església particular, quins passos s’haurien de fer per créixer i ser fidels a l'Evangeli de Jesús. El camí sinodal no ha estat fàcil. En molts llocs la recepció del Sínode ha estat de joia i esperança, d'altres d'escepticisme tenen por que al final sigui molt de soroll per no res) i també una part molt significativa de creients, inclosos eclesiàstics, s'hi han girat d'esquena.

El Papa Francesc es va fent gran i no és cap secret que cada vegada la seva salut es troba més deteriorada, malgrat que manté una gran fortalesa moral i una considerable capacitat de treball. Són molts els que es pregunten pel moment actual de l'Església catòlica i com es pot albirar el futur més immediat.

Per fer un anàlisi del moment actual en que es troba l’Església catòlica, el Consell Pastoral ha convidat per aquesta trobada mensual del proper dilluns 13 de maig, a les 8 del vespre, Mn. Francesc Romeu, sacerdot, periodista i rector de les Parròquies Santa Maria del Taulat i del Sagrat Cor del Poblenou, Arxiprest i professor de la facultat de Periodisme Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, així com col·laborador en molts mitjans de comunicació, especialment ràdio i premsa, i autor de diversos llibres.