21 de març 2024

Vetlla de pregària de Quaresma: Cerquem l'aigua viva

El dilluns 18 de març, la comunitat de Sant Ildefons va obrir les seves portes per acollir una pregària d'estil Taizé, sota el lema "Cerquem l'aigua viva". Aquesta modalitat de pregària, inspirada en la comunitat ecumènica de Taizé a França, ofereix un espai de recolliment, música meditativa i pregària compartida.

Els fidels es van reunir en un ambient de serenitat i pau, enmig de les llums tènues de les espelmes, creant un escenari propici per a la reflexió i la connexió espiritual. La música va ser un element central de la pregària, amb cants repetitius i simples melodies que convidaven a l'oració silenciosa i a la meditació.

El silenci també va tenir un lloc destacat en aquesta pregària. Enmig del bullici de la vida quotidiana, el silenci va ser un recordatori de la importància de la quietud i la contemplació. En aquests moments de quietud, es té l'oportunitat de sentir la presència de Déu en el nostre interior.

Les pregàries, tant individuals com comunitàries, van elevar-se cap en to de súplica i agraïment. Les lectures van ser seleccionades per portar a la reflexió temes relacionats amb la quaresma.

Tot seguit hi ha una petit recull les frases extretes del missatge del papa Francesc per a la Quaresma 2024 que es van sentir el passat dilluns:

-       Quan el nostre Déu es revela, comunica llibertat

-       L’èxode de l’esclavatge a la llibertat no és un camí abstracte. Per tal que la nostra Quaresma sigui també concreta, el primer pas és voler veure la realitat

-       Preguntem-nos: desitjo un món nou? Estic disposat a trencar els compromisos amb el món vell?

-       Podem aferrar-nos als diners, a certs projectes, idees, objectius, a la nostra posició, a una tradició i fins i tot a algunes persones. Aquestes coses en lloc d’impulsar-nos, ens paralitzaran. En lloc d’unir-nos, ens enfrontaran. Hi ha, però, una nova humanitat, la dels petits i els humils que no han sucumbit a l’encant de la mentida

-       Cal desaccelerar i aturar-se. La dimensió contemplativa de la vida, que la Quaresma ens farà redescobrir, mobilitzarà noves energies.

-       Que es vegi l’alegria als rostres, que se senti la fragància de l llibertat, que s’alliberi aquest amor que fa noves totes les coses, començant per les més petites i properes