03 de gener 2024

Carta al Reis - Gener 2024

Benvolguts Reis d’Orient,

A la comunitat de Sant Ildefons volem ser acollidors, oberts d’esperit i tenim ganes de seguir Jesús i el seu mestratge d’amor a Déu i al pròxim. Fem moltes activitats, com el cant coral, conferències, pregàries, la catequesi d’infants, l’assistència als malalts i ens trobem setmanalment per celebrar la missa i pregar plegats.

Aquest any, hem tingut bones intencions i hem treballat de valent, però segur que hauríem pogut fer més i millor. És per això que tenim el propòsit de millorar de cara a poder mostrar-nos encara més contents dels resultats en el futur.

L’any 2024 és important per a nosaltres ja que celebrarem el setanta-cinquè aniversari de la parròquia i això ens omple d’alegria i d’orgull. Hem preparat un munt d’activitats commemoratives i us demanem que ens regaleu motivació i ganes de trobar-nos i celebrar-ho plegats.

Al món on vivim, hi ha guerres, terrorisme i molta tensió política i això ens preocupa i ens entristeix. També hi ha molta pobresa i desigualtat i molta gent ho passa malament. Nosaltres, com a comunitat, volem donar un cop de mà a tothom que pateix i, mitjançant la pregària o la col·laboració civil, ajudar en tot allò que estigui al nostre abast. A vosaltres us demanem l’energia necessària per no arronsar-nos davant dels obstacles. Necessitem, si us plau, optimisme, sentit comú i empatia.

També ens preocupa que, a casa nostra tenim moltes persones grans o malaltes, gent que està patint i passant hores greus. Nosaltres ens comprometem a ajudar, acompanyar i estimar a tothom que puguem i, a vosaltres, us agrairíem que els portéssiu fe, esperança i confort espiritual.

A la comunitat, hi ha molts infants i joves que comencen el seu camí al món i veuen que tenen al davant un munt de reptes: precarietat, incertesa per l’evolució de la tecnologia i un canvi climàtic preocupant. Us demanem que els doneu un cop de mà per tirar endavant i anar resolent aquests desafiaments de manera que aconsegueixin fer del món, un lloc on ells s’hi puguin sentir còmodes i realitzats i que, a la vegada, sigui positiu per a tothom.

Finalment, també us volem agrair tot allò de bo que tenim a les nostres vides i que ens dona optimisme i vitalitat per fer d’aquest món un lloc bonic, digne i amb amor i il·lusió pel futur.

Francesc Foraster i Arespacochaga

En nom de la Comunitat de Sant Ildefons