14 de desembre 2023

Trobada Mensual del mes de desembre

El dilluns 18, a les 8 del vespre, tindrà lloc la trobada mensual de la comunitat. En aquesta edició hem convidat a Mn. Ricard Rodríguez Martos, D.P, director de l'Apostolat del mar i d’ "Stella Maris" de Barcelona. Mn. Ricard té responsabilitats en el camp de l'Apostolat del Mar, en l'àmbit de la Conferència Episcopal Espanyola i de la Santa Seu, al Vaticà.

El lema d’“Stella Maris”: Your home, away from home (La teva llar, lluny de la llar) pretén ser el punt de referència i de confiança per a tot marí, sigui quina sigui la seva nacionalitat, cultura, gènere o religió.

L'Apostolat el Mar i Stella Maris fan una gran tasca d'acompanyament i ajuda a la gent que treballa en el mar. Les condicions, sovint indignes, en que treballen els tripulants dels vaixells, tant de la marina mercant, com els de viatgers, és un tema molt desconegut per a molts. “Stella Maris” ofereix als tripulants ajuda personal, espiritual, i si cal, econòmica, hospitalitat i jurídica. I ha esdevingut una clara referència per molts altres centres d'arreu del món que tenen encomanada la tasca de l'Apostolat del mar.

A les portes de Nadal, per mitjà d'aquest acte, la nostra comunitat mostra la seva solidaritat a les persones que viuran aquestes festes lluny de les seves cases i amb unes condicions mot precàries. Així, la col·lecta que cada any fem a la Missa familiar de la vigília i de la nit de Nadal, anirà destinada a Stella Maris Barcelona.

També en aquesta trobada, Pere Agustí, que porta el grup de Meditació Cristiana que es reuneix a la nostra parròquia cada dilluns a ¼ de 8 del vespre, ens explicarà què és exactament la Meditació Cristiana, com és, com es fa i com ens ajuda. I, juntament amb Joaquim Cervera, ens parlaran del diàleg interreligiós i de la possibilitat de fer un grup de diàleg en el nostre barri de Sant Gervasi.