15 de novembre 2023

Pacificar el cor, pacificar el món


Amb aquest títol, el consell pastoral de Sant Ildefons us convida a participar en la pregària per la pau, que se celebrarà dilluns, 20 de novembre, a les 20 h.

Les guerres, les discussions, les protestes, els enfrontaments són uns dels trets característics dels nostres dies. Tots estem submergits en aquest ambient de crispació, respirem un aire contaminat per la confrontació, i, fins i tot, per l'odi. Ara més que mai, cal que llegim i meditem la benaurança de Jesús: Feliços els qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu.”

Tots ho sabem. No podrem ser constructors de pau si, prèviament, no som pacífics, si no estimem amb un cor ple d'amor i ens esforcem i preguem per eradicar de nosaltres els ressentiments envers els altres que ens impedeixen considerar-los com a germans. Cal que no oblidem que tots som fills del mateix pare, "Fills de Déu".

Per pacificar el nostre cor ens són del tot necessaris moments de silenci, de meditació i de pregària. Ho hem de fer personalment i també comunitàriament. Hem de pacificar el nostre cor. Aquest és el primer objectiu de la pregària d'aquest pròxim dilluns.

Amb un cor pacífic serà del tot sincera la nostra pregària per a totes les persones que pateixen el flagell de la guerra. Dilluns pregarem perquè Jesús, que és la nostra pau,  "Ell és la nostra pau. De dos pobles n'ha fet un de sol, destruint el mur que els separava" (Ef 2,17), acompanyi i consoli els damnificats per totes guerres que hi ha en aquests moments en el nostre món i susciti, enmig dels conflictes bèl·lics, persones que amb generositat treballin per la pau. I també pregarem per tots aquells que amb abnegació, ajuden humanitàriament en territoris de guerra, als nens, gent gran, ferits, desplaçats que han perdut casa seva i els qui el manca el menjar.

Us convidem, doncs, a PACIFICAR EL COR, PACIFICAR EL MÓN dilluns dia 20, a les 20 h, a la capella del Santíssim de la comunitat de Sant Ildefons. Pregarem per la pau, tot confiant en les paraules del Senyor en el darrer sopar: Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dona. Que els vostres cors s'asserenin i no temin. (Jn 14,27)