10 d’octubre 2023

Trobada d'octubre: la sinodalitat

Després del parèntesi estival reprenem les reunions mensuals de la comunitat. La primera d'aquest curs serà el proper dilluns, dia 16 d’octubre, a les 8 del vespre. En aquesta ocasió tractarem: Reflexió sobre el que és i significa, per a les nostres comunitats, la sinodalitat. Ens ajudarà en aquesta reflexió Mn. Enric Termes, vicari episcopal i coordinador del treball sinodal a la Diòcesi de Barcelona.

El passat dia 4 d'octubre, festa de Sant Francesc, el Papa inaugurava la primera part del Sínode, sobre la sinodalitat. La segona part d'aquesta trobada tindrà lloc l'octubre de l'any vinent. El Papa Francesc resumeix l'objectiu d'aquest Sínode, el cinquè del seu pontificat, amb aquestes paraules: "l'essència del camí sinodal resideix en una veritat de fons que no hem de perdre de vista mai: la seva finalitat és escoltar, comprendre i posar en pràctica la voluntat de Déu".

I en l'homilia de la Missa d'inici del Sínode, el Papa va expressar el que espera per a l'Església d'aquest sínode. Va demanar que “els participants es mantinguin lluny d’algunes temptacions perilloses: la de ser una Església rígida, que es cuirassa contra el món i mira cap al passat; la de ser una Església tèbia, que es rendeix davant les modes del món; la de ser una Església cansada, replegada en si mateixa"

També en aquesta trobada parlarem del 75è aniversari de la fundació de la parròquia de Sant Ildefons, que tingué lloc el dia de la festivitat de Sant Ildefons, el 23 de gener de 1949. Agrairem que ens aporteu suggeriments de com podem commemorar aquesta efemèride.