09 d’abril 2023

Reflexions a la Paraula de Déu

Vida nova

Maria es va quedar prop del sepulcre, a fora, plorant. Mentre plorava s’abocà al sepulcre i contemplà dos àngels amb vestits blancs, asseguts l’un prop del capçal i l’altre als peus, allà on havia estat estès el cos de Jesús. Ells diuen: “Dona, per què plores? Qui busques?”. Els diu: “S’han endut el meu Senyor, i no sé on l’han posat”. Havent dit això, es girà cap enrere i contemplà Jesús dempeus, però no sabia que era Jesús. Li diu Jesús: “Dona, per què plores? Qui busques?” Ella, pensant-se que era l’hortolà, li diu: “Senyor, si te l’has emportat tu, digue’m on l’has posat i jo mateixa me l’enduré.” Li diu Jesús: “Maria!”. Ella, però, tot girant-se, li diu en hebreu: Rabuni!, (que vol dir “Senyor mestre”). Li diu Jesús: “Deixa de tocar-me, perquè encara no he pujat al Pare. Ves doncs a trobar els germans, i digue’ls: “Pujo al meu Pare i el vostre Pare; el meu Déu, i el vostre Déu”. Maria Magdalena se’n va a anunciar als seus deixebles que ha vist el Senyor, i els fa saber el que ell li ha dit.

Amb la resurrecció, Jesús ens obre la porta a tots nosaltres. Ell culmina totalment la vida de Déu i ens la comunica a tots. Una vida nova de Jesús. Si nosaltres fem de la nostra vida un camí curull d’esperança, estimació, joia i fe, com va viure Jesús, també tindrem la vida nova en Déu. En veure que Jesús ha triomfat davant de la mort, en tots nosaltres ha brillat el do de l’esperança. Ara ens sentim immortals. Amb tot el seu sofriment que el porta a la creu, Jesús aconsegueix abolir l’home antic, tal com l’havia deixat el pecat, i fer viure l’home nou, per esdevenir fills de Déu.

Hem de posar-nos en marxa, treballar: la solidaritat canvia vides. La nostra societat necessita més que mai de la nostra germanor. Ho necessiten els desplaçats per culpa de les guerres. La població ucraïnesa que sofreix l’agressió de Rússia no és l’única població que pateix la guerra. Ho necessiten els milers de persones que pateixen els desastres provocats per la naturalesa canviant, que ho han perdut tot i es troben sense sostre. Al nostre entorn tenim associacions de voluntaris que donen suport i recursos a famílies i persones en situació de pobresa, d’exclusió social: em faria falta molt espai per enumerar totes les ONG que treballen a casa nostra. De ben segur que nosaltres en coneixem i hi podem col·laborar. Tots necessitem la vida nova de Jesús.

Pere Rius