11 d’abril 2023

Presentació de l'Associació Text

La comunitat de Sant Ildefons gaudeix des de fa molts anys del mestratge del Dr. Josep Rius-Camps, conegut familiarment entre nosaltres com Mn. Pep Rius. Amb una gran constància un cop al mes, en Pep Rius, ens ha anat instruït sobre diferents aspectes dels evangelis. Gràcies a ell, hem conegut la gran riquesa que hi ha en la redacció dels diferents llibres del Nou Testament.

En Pep, amb molta pedagogia, ens ha ajudat a entendre tot el que els autors del Nou Testament ens van voler transmetre amb les seves obres. Li hem d'agrair que ens hagi fet partícips de les seves valuoses recerques, especialment, les que ha fet estudiant el Còdex Beza, juntament amb la investigadora Jenny Read-Heimerdinger.

Per donar continuïtat i suport a aquest treball d'investigació s'ha creat l'Associació Text, que us presento per a tots aquells que estigueu interessats en les recerques bíbliques d'aquests dos investigadors.

L'Associació Text -Transmissió exegesis de textos del cristianisme antic- vol  donar difusió i continuïtat al treball dels investigadors Josep Rius-Camps i Jenny Read - Heimerdinger promovent l'estudi de textos del cristianisme antic a través de la recerca directa dels manuscrits amb una metodologia interdisciplinària, integrant tant la lingüística actual com el coneixement cada cop més acurat del context jueu -bressol de Jesús i del seu projecte- i també els avenços en història textual i les metodologies més conegudes

Com podem ajudar? I què podem fer?

-Seguir el seu treball a través de la web https//gruptext.org

-Posar-se en contacte amb l'associació escrivint al correu: comunicació@gruptext.org

- Col·laborar fent difusió de la tasca de l'Associació Text

- Col·laborar econòmicament fent un donatiu al compte: ES63 2100 04323 9302 0050  3970

 Josep m Jubany