24 d’abril 2023

Festivitats de Sant Jordi i de la Mare de Déu de Montserrat

Ahir Catalunya celebrà Sant Jordi tot i que la celebració litúrgica s’ajorna a avui dilluns, perquè la celebració de la Pasqua és sempre preferent.

Els carrers de totes les ciutats catalanes es van tornar a omplir de persones amb un llibre i una rosa a les mans, una tradició de les més nostrades. “Tothom al carrer” és la consigna per a un dia de festa gran, per més que la majoria dels anys s’escau en dia feiner. Aquest any ha estat en diumenge i Barcelona var ser un formiguer de gent en un ambient festiu com cap altre.

Aquest ambient de festa, però, no ens ha de fer oblidar la devoció a Sant Jordi, copatró del país a qui podem demanar la seva intercessió davant dels innombrables problemes que sacsegen el nostre món, molt particularment la manca de pau, i tants conflictes armats arreu i, molt especialment, a Ucraïna.

El proper dijous dia 27 celebrarem la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya, la nostra Moreneta que des de la seva muntanya vetlla per tots nosaltres. També demanarem la seva intercessió per les nostres intencions, molt concretament aquest any, per la sequera que ja dura massa, perquè ens sigui concedit el do de la pluja, perquè l’aigua torni a regar els camps i ompli els embassaments. Pregarem també per l’Església i pel papa Francesc.