26 de març 2023

Reflexions a la Paraula de Déu

Marta està desconsolada per la mort del seu germà i Jesús li diu que no tingui por, perquè ell el ressuscitarà. Li ho assegura.

Veiem un Jesús que plora profundament per la mort de l'amic Llàtzer, i és que, la fe no estalvia el dolor de la mort, especialment per les persones estimades.
La confiança en el poder de Jesús sobre la mort no es basa en certeses d'aquest món sinó en raons de fe, molt més profundes.

És la certesa que prové de la Pasqua que estem a punt de celebrar i que també expressa sant Pau "I si habita en vosaltres l'Esperit d'aquell qui va ressuscitar Jesús d'entre els morts, també, gràcies al seu Esperit que habita en vosaltres, aquell qui va ressuscitar el Crist d'entre els morts donarà la vida als vostres cossos mortals.”(Rm 8, 11), però abans caldrà la dura prova de Getsemaní i de la mort en creu.

Jesús ens diu: “Jo soc la resurrecció i la vida, els qui creuen en mi no moriran mai més.”

Escolteu-nos senyor i feu que els vostres servents siguin purificats per l'acció del sacrifici.

Per més que tinguem fe, ens costa acceptar, com li costa a Marta fins i tot, que no ens consola saber que els nostres éssers estimats ressuscitaran el tercer dia. Els voldríem veure vius ara, per poder-los sentir i tocar, però sabem que tu ens pots entendre i ens acompanyes perquè tu també vas passar per la nostra experiència. Et vas commoure veient la viuda de Naïm quan portava el seu únic fill a enterrar i igualment davant la mort del teu amic Llàtzer; l'evangeli d'avui diu que et vas commoure profundament de forma que se’t negaren els ulls i la gent deia "Mireu com l'estimava".

Tu mateix vas experimentar la mort i una mort en creu.

Et donem gràcies, no només perquè pots entendre i acompanyar el nostre sofriment, sinó perquè ens dones la certesa i l'esperança respecte dels nostres éssers estimats i respecte de nosaltres mateixos "...encara que morin, viuran".

Senyor ajuda'ns a creure en Tu i fes de Marta i Maria un exemple de les nostres vides.

Mireia Galobart