30 de novembre 2022

Condemnes compartides. Vides d'entrega, lluita i superació en un món hostil i invisible

Aquest és el títol del llibre de Núria Ortín Martínez

recentment publicat, editat per Ed. Claret, que descriu el món hostil de les presons.

Núria Ortín, filla del diaca Mn. Aureli Ortín i de la seva esposa Montserrat Martínez, tan estimats a la nostra comunitat, fa sis anys que és la directora de la Fundació Obra Mercedària (la Càritas dels PP. Mercedaris de la Província d'Aragó, que comprenen, a Espanya, els antics territoris de la Corona d'Aragó, a l'Àfrica, Moçambic, i a Amèrica, El Salvador, Guatemala, Panamà i Veneçuela). A través de trenta-tres entrevistes a mercedaris presents a diferents presons i a interns i internes d’aquestes mateixes presons, ens acosta a una realitat dura i moltes vegades ignorada, on la gràcia de Déu es fa també present.

En un món tan meravellós, on l'ésser humà ha acabat sent tan miserable, costa apostar per les segones oportunitats. I encara més, en el cas d’aquella gent que ha passat per la presó. Però, els mercedaris sempre han cregut, per damunt de tot, en la llibertat i en la dignitat de les persones.

El llibre serà presentat el mes vinent, el dia de santa Llúcia, 13 de desembre, a les 7 del vespre, a les antigues instal·lacions de la presó Model de Barcelona.