10 de febrer 2022

Trobada Mensual, 14 de febrer: els desafiaments del canvi climàtic

Des de fa uns anys ençà una de les expressions que més surten en els noticiaris és la del canvi climàtic. És una expressió que hem incorporat de forma molt normal a les nostres converses. Així, quan hi ha algun desastre natural, immediatament ho atribuïm al canvi climàtic.

Correm el perill de parlar molt del canvi climàtic però no ser conscients del seu abast. En els darrers anys han estat moltes les persones i institucions que han aixecat la veu per fer-nos adonar de la gravetat de la qüestió. Tots recordem les proclames i els gestos de l’activista adolescent Greta Thunberg i l’encíclica del Papa Francesc , Laudato si.

En aquesta encíclica el Papa ens diu: «Lloat sigueu, Senyor meu, per la nostra germana terra, la qual ens sosté, i governa i produeix diversos fruits amb acolorides flors i herbes. Aquesta germana clama pel dany que li provoquem a causa de l’ús irresponsable i de l’abús dels béns que Déu hi ha posat. Hem crescut pensant que érem els seus propietaris i dominadors, autoritzats a espoliar-la.»

El bisbe de Roma, en aquest escrit, ens fa a tots una crida: “Faig una invitació urgent a un nou diàleg sobre la manera com estem construint el futur del planeta. Necessitem una conversa que ens uneixi a tots perquè el desafiament ambiental que vivim  i les seves arrels humanes ens interessen i ens impacten a tots”

Per aquest motiu hem cregut convenient dedicar la trobada mensual de la comunitat del mes de febrer a conèixer més a fons els desafiaments del canvi climàtic. Hem convidat, i ha acceptat la invitació, el Dr. Joandomènec Ros i Aragonès, doctor en biologia per la Universitat de Barcelona i catedràtic d'Ecologia des del 1986. El seu camp de treball també s'ha centrat en la conservació de la natura i l'ecologia general. Ha estat president de l’Institut d’Estudis Catalans i en l’actualitat és rector de la Universitat d’Estiu.

Us  convidem a participar-hi de forma telemàtica  el proper dilluns 14 de febrer, a les 8 del vespre.

Per connectar-hi podeu utilitzar aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/87088039167, o bé clicar aquí.

Com sempre us convidem a participar-hi i també a que convideu a totes les persones que hi puguin estar interessades.

Com a comunitat cristiana no ens podem desentendre d’aquesta crida feta pel Papa Francesc. Per aquest motiu, abans de la pandèmia, vàrem convidar a Maria Bargalló  de Justícia i Pau per a que ens presentés el treball que des d’aquesta associació es fa  per donar conèixer i actuar d’acord amb l’encíclica papal i ens vam unir també a  la xarxa de parròquies ”EcoSolidaries” que  participen de la “Laudato Si”.