13 de febrer 2022

Reflexions a la Paraula de Déu

La nostra Fe!

Del llibre de Jeremies: “Beneït l'home que es refia de l'ajut del Senyor i troba en el Senyor la seguretat. Serà com un arbre plantat ran de l'aigua que estén les arrels vora el corrent; quan ve l'estiu, ell no té por, i el seu fullatge es manté fresc; en anys de secada no es neguiteja ni deixa de donar fruit”.

De l’Evangeli segons Sant Lluc: “Jesús alçà els ulls i digué mirant els seus deixebles: «Feliços els pobres: el Regne de Déu és per a vosaltres. Feliços els qui ara passeu fam: vindrà el dia que sereu saciats. Feliços els qui ara ploreu: vindrà el dia que riureu. Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l’home, la gent us odiarà, us esquivarà, us ofendrà i denigrarà el vostre nom: aquell dia alegreu-vos i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel; igual feien els seus pares amb els profetes»

A les lectures d’avui, Jesús ens diu que el Regne de Déu l’hem de fer present aquí a la terra amb una fe a prova de bomba. La presència de Déu Pare l’hem de tenir present en totes les accions de cada dia, portant-les a bon terme.  Així és com el Regne de Déu ja es fa present aquí a la terra. Si vivim tenint present Jesús en totes les nostres accions i ho fem amb la fe salvadora de la qual Ell ens parla a través dels seus ensenyaments, ens podrem mantenir ferms en l’acció, sense por, enmig de les calamitats que ens envolten. Nosaltres hem de propiciar les benaurances aquí a la terra: la pobresa que cada dia transforma persones. Veiem diàriament milers i milers d’homes, dones i infants que passen fam, que han de marxar del seu país deixant enrere la família i les seves llars. També sabem de persones que, per seguir el dictat del seu cor, per ajudar la societat en institucions i càrrecs públics, són perseguides, detingudes i empresonades. Què podem fer? Doncs treballar com fan Metges sense fronteres, Nutrició sense fronteres, Arquitectes Tècnics sense fronteres, Pallassos sense fronteres, Open Arms, Infermeres anònimes i moltes, moltes més persones i organitzacions, que treballen ajudant el proïsme. Totes són entitats sense ànim de lucre que actuen amb independència de criteris polítics, religiosos o econòmics, i sense esperar res a canvi. Ens toca promoure accions d’acompanyament, d’amabilitat i positivitat. Ens hi hem d’implicar nosaltres i els nostres polítics. La nostra fe ens mou i ens obra el camí de la vida eterna. Jesús ressuscitat ens guia cap a la vida amb el Pare, treballem pel seu Regne com ens demana.

Pere Rius