14 de febrer 2022

Mans Unides - Col·lecta de la Campanya contra la Fam al Món

La col·lecta del diumenge 13 de febrer va destinada íntegrament a Mans Unides. Enguany el lema de la col·lecta és: “La nostra indiferència els condemna a l’oblit”.

Com cada any als arxiprestats de Barcelona, L’Hospitalet i Cornellà ens són assignats projectes concrets d’ajuda. Mans Unides vol ser transparent amb el nostre suport i les nostres col·laboracions econòmiques davant d’una problemàtica greu, que no solament no s’acaba sinó que s’accentua.

Els projectes d’aquest any es portaran a terme al Camerun i a Haití. Són el següents:

 

Yaoundé. Camerun

Reinserció per a infants de carrer en situació de risc

L’emigració des del món rural comporta un impacte molt dur en les persones, per raó de les difícils condicions econòmiques i per la falta de referents culturals i religiosos amb què es troben en arribar a la ciutat. El trencament de les famílies n’és una de les principals conseqüències; tant és així que, en ocasions, els fills abandonen les seves llars i s’apleguen en petites bandes per guanyar-se la vida al carrer.

El nostre soci local treballa amb la infància vulnerable des de fa 40 anys. Porta a terme activitats educatives, mèdiques, judicials, etc., encaminades a la reinserció social. A més, duu a terme un programa educatiu complet de primària i secundària al pavelló de menors de la presó central de Yaoundé.

Sol·licita a Mans Unides suport per a aquest projecte d’escolarització i reinserció familiar i social dels infants del carrer. Aquesta iniciativa beneficiarà 210 menors i joves fins al juliol del 2024.

Pressupost: 77.769 € / Responsable: Le Foyer de l’Espérence

 

Port-au-Prince, Haití

Programa per impulsar alternatives d’economia social i ambiental

A Haití, el país més pobre d’Amèrica, les escombraries no es recullen i els residus plàstics s’amunteguen per tots els racons, agreujant encara més la situació d’insalubritat en què viu la població.

El problema de les deixalles plàstiques és una amenaça real per al futur d’Haití. Cal actuar i la millor manera de fer-ho és convertir aquests residus en una font d’ingressos per a les persones més necessitades.

El nostre soci local ha aconseguit un terreny i disposa d’un local d’uns 500 metres quadrats, suficient per posar en marxa de manera eficaç i segura una planta de reciclatge de plàstics. A més, disposa de la maquinària necessària adquirida al Brasil. Per començar la producció, el projecte requereix ara la instal·lació de tot el sistema elèctric de la fàbrica: la connexió amb la xarxa d’alta tensió i la distribució interna. Mans Unides aportarà e 85% del cost d’aquesta última fase.

Actualment entre el 50% i el 70% dels sostres d’Haití es construeixen amb làmines de zinc. Amb aquesta iniciativa, es podran fer a partir de plàstic reciclat i seran més barates i més resistents al clima.

El projecte beneficiarà directament 250 persones, entre treballadors i recicladors, i unes 6.000 indirectament, gràcies al reciclatge de tones d’escombraries i a la disminució de la utilització de materials contaminants com el zinc.

Pressupost: 91.077 € / Responsable: Caputxins d’Haití.