29 de gener 2022

Reflexions a la Paraula de Déu

 L'evangeli d'aquest diumenge és la continuació del fragment que vam llegir diumenge passat. Lluc detalla la reacció dels  habitants de Natzaret en sentir la proclamació de Jesús que afirma que ha arribat l'avui de la redempció dels pobres, de l'alliberament dels deprimits i de la llum per als cecs.

Les diferents actituds dels presents a la sinagoga de Natzaret són com un preludi de l'acollida interpel·ladora de Jesús: per a tots va ser una sorpresa que el fill de l'artesà, es proclamés messies. Per això el ventall de reaccions va des de l’admiració i la critica fins al rebuig absolut de la seva persona.

Es desconcertaren perquè Jesús era senzill i potser esperaven un altre tipus de salvador. Tan sols els senzills de cor poden acollir les paraules de Jesús; Jesús no els jutja, no els demana explicacions; senzillament es manté coherent amb el seu estil de ser i de viure. Així serà la seva vida i el seu testimoni d'amor; passant fent el bé.

Gràcies, senyor perquè no et quedes mai amb les nostres reaccions, sovint tan poc acollidores, poc obertes a les sorpreses de les manifestacions del teu amor.

Ajuda'ns a viure amb profunditat l'eucaristia; com el salmista, que els nostres llavis parlin cantin i proclamin la salvació, perquè això ens enlaira l'ànima.
Que no oblidem que els dons personals més brillants, són inútils si no es mouen en la caritat i per als altres. Ajuda'ns a mirar amb sinceritat quin és el tarannà de la nostra manera d'estimar.

Que siguem coherents amb la vocació a la qual tu ens crides, que no és altra que fer i ser al teu estil, posant la mirada en els més necessitats.

Senyor Déu nostre, feu que ens estimem els uns als altres, que sapiguem viure una caritat sincera, que les nostres comunitats siguin testimoni de comprensió i d’ajuda mútua.

                                                          

Mireia Galobart