28 de setembre 2021

Primeres paraules del pare abat de Montserrat, Manel Gasch, en l’acte d’instal·lació del nou abat a l’ofici de vespres a Montserrat el passat 16 de setembre

Quina alegria quan em van dir 

“Anem a la casa del Senyor”

Ja han arribat els nostres peus 

al teu llindar Jerusalem...

 

El primer salm que hem cantat ens fa pensar que  a Montserrat celebrem sempre  la presència de pelegrins i estem contents de tenir-vos avui aquí, els qui casualment us hi heu trobat, en aquestes vespres una mica diferents, els qui passàveu uns dies a Montserrat o els qui heu vingut a acompanyar la comunitat. I estem contents també d’aquesta realitat nova que ens fa acollir a tantes persones que des de casa seguiu la nostra pregària gràcies als mitjans de comunicació...

Moltes maneres diverses de creuar els llindars de la casa del Senyor, de la casa de Santa Maria de Montserrat que Déu ens ha confiat a la comunitat de monjos benedictins, des de la qual voldríem acollir tothom, perquè la casa de Déu ha de ser la casa de tots.

En el servei com a Abat de Montserrat que els meus germans m’han confiat avui treballaré per tal que el monestir i el santuari de Montserrat continuïn fidels a la seva missió de presentar Jesucrist i el seu evangeli a la societat i al món, perquè creiem que en ell hi ha la font de la vida i de felicitat. Sé que aquesta tasca necessita la pregària i el recolzament de tots els qui estimeu, visiteu i col·laboreu amb Montserrat, especialment els nostres escolans, també  pels treballadors, pels oblats i pels confrares.

Vull dir una paraula d’agraïment a l’Abat Josep M. Soler per tot el seu abadiat. Li demano que ell que porta Montserrat al cor i al cap, no deixi de pregar per nosaltres.

Posem-ho tot confiadament, al peus de la Moreneta, per poder dir aquí i arreu: “Que hi hagi pau dintre teu”

P. Manel Gasch i Hurios, abat de Montserrat