29 de juny 2019

Reflexions a la Paraula de Déu

Seguir Jesús en la seva veu profètica comporta un compromís de la nostra vida en tots els àmbits que ens demana estar sempre en camí. Quan ja tenim la vida feta, ens costa de fer canvis perquè ja som grans; i quan som més joves també hi ha dificultats perquè tenim molts projectes il•lusionats i configurar-los a la vida del Mestre és costós.
Tanmateix el cristià ha de saber caminar constantment en el profetisme que li és propi, entès com a denúncia de les injustícies, defensa dels qui no compten en aquest món i del malbaratament que fem de recursos i mitjans materials, amb poc respecte pel planeta Terra. El món occidental ric, s’ha lliurat al lucre, al bon viure i a l’egoisme, que ens impossibilita a veure-hi més enllà del nostre curt camp visual i que ens afecta a tots.

Jesús espera de nosaltres que el seguim decididament. S’ha després de tot. Ni tant sols té una llar on reposar el cansament. Solament desitja fer la voluntat de Déu, consistent en anunciar i construir el seu Regne. Un Regne que consisteix en l’ajuda a totes les persones que ho necessiten. Un Regne de pau, de justícia i d’amor, encarat al servei dels altres, que vol dir desprendre’s dels nostres egoismes i limitacions. Jesús coneix la nostra fe limitada i la nostra feblesa però espera de nosaltres l’esforç fet amb sinceritat.

Tant el que li digué “ us seguiré pertot arreu on anireu “, com el que Jesús convida a seguir-lo “ Vine amb mi “ i finalment el que li digué “ Vinc amb vós “, posaren condicions: acomiadar-se, enterrar el pare. Jesús deixa clar que primer és anunciar amb el testimoniatge personal, la construcció del Regne.

Sap que demana fermesa, però també sap que les persones ens costa molt el compromís constant i decidit. Hi ha massa coses que ens ho impedeixen en la nostra manera de ser. Sempre, però, espera de nosaltres que anem avançant i caminant i sap que Déu Pare és una font inesgotable d’amor i de perdó. Això sí, ens vol servidors de les persones.

Que Crist ens hagi alliberat de l’esclavatge perquè ens vol lliures, com ens diu Sant Pau, no vol dir que la nostra condició humana no ens limiti. Ens exhorta a deixar-nos guiar per l’Esperit. Aquesta experiència de Fe no sempre és fàcil. Siguem doncs profetes, compromesos en l’anunci del Regne i demanem que l’Esperit Sant ens hi ajudi.

Ignasi Garcia i Clavel