08 de febrer 2019

Trobada Mensual de la Comunitat - Gener 2019 - En temps d’incerteses i amb confiança en Déu preguem amb els salms

Pregar amb els salms, interioritzar el que diem amb els salms, contemplar, lloar i demanar a Déu per mitjà dels salms. És el que ens exhorta Sant Pau. Com fer-ho? és el tema de la propera trobada mensual.

L’equip de redacció de la revista Galilea 153, revista editada pel Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) ens ajudarà a entendre i viure la pregària dels salms i ho farà en una vetlla de pregària.

Cal que preguem sempre i ho fem per les necessitats que vivim a cada moment. Els nostres dies, per les circumstàncies que tots coneixem, són especialment convulsos. Són temps d’incerteses, són temps difícils per l’Església, són temps d’indiferència religiosa, són temps de desigualtats, i per aquests motius són temps per intensificar la pregària.

Us convidem a participar en la pregària del dilluns 11 de febrer, a les 8 del vespre.
Per solidaritzar-nos amb les esperances i tristeses dels homes i dones dels nostres dies, compadim-nos per totes les situacions injustes, pregant per l’autèntica i veritable pau.

Els salms són les pregàries de l'Antic Israel, formem part de la Bíblia, i com a tal són inspirats per l'Esperit. El llibre dels salms ha estat el llibre de la pregària personal del Crist. Pregar amb el salm és adreçar-se a Déu amb les mateixes paraules de Jesús. D'aquí ve la importància dels salms, quan els recitem mai no ho fem sols. Ho fem amb el mateix Senyor.

En el salms, juntament amb el Crist, lloem el Senyor i li donem gràcies, demanem el seu ajut en temps d'aflicció, ens fem solidaris amb els que pateixen o son perseguits
"Digueu tots junts salms, himnes i càntics de l’Esperit, cantant al Senyor i lloant-lo en el vostre cor."( Sant Pau a la carta als cristians d'Efes, Ef 5,19)