18 de febrer 2019

Debats a Sant Ildefons Cicle 2018-19

Organitzat per l’Associació Cristianisme al Segle XXI el proper dissabte 23 de febrer a les 11 del matí, tindrà lloca a la sala d’actes de la Parròquia el debat que serà la segona part del darrer debat “La Justícia en temps miserables”.

Hi intervindran:

Carme Herranz
, lletrada del Col·lectiu Ronda: La justícia avui

Jordi Agustí, Magistrat Emèrit del Tribunal Suprem: Els entrellats de la Magistratura

Presentarà i moderarà l’acte: Josep Maria Gasch

El procés català ha tret el vel de persones i institucions i ens n’ha deixat veure el seu veritable rostre.

Hem vist com s’han trepitjat els drets humans i civils de la forma més grollera; hem vist com s’han mantingut en presó preventiva, contra les opinions de la majoria de juristes de prestigi de tot l’Estat Espanyol, presos polítics i capdavanters d’organitzacions que sempre han actuat pacíficament. Hem vist com s’han construït relats de violència on no n’hi va haver. Davant les agressions sofertes, la gran majoria de la societat catalana ha respost amb actituds assenyades i manifestacions de no violència.

Això no obstant, hem sentit damunt nostre atiats molts odis des dels “¡A por ellos!” de les FCSE als xats d’alguns magistrats que sostenien les doctrines del Dret Penal de l’Enemic a ultrança. Des de “Cristianisme al segle XXI”, que seguim desenvolupant el cicle d’“Espai Obert” Església catalana i reconstrucció nacional (properes sessions 23 de març i 15 de juny), també vam iniciar aquest nou curs de controvèrsies, amb un primer debat “Debat a Sant Ildefons”, titulat La justícia en temps miserables, en el qual el professor d’Ètica Ramon Alcoberro ens explicà els envitricolls del denominat Dret Penal de l’Enemic.