04 de gener 2016

Carta als Reis

Estimats Reis d'Orient,

Aquest any tenim tantes coses per demanar malgrat que sabem que sou Mags i Reis...

Recordo les cartes que us escrivia de petita i aquell paper amb dibuixets a la capçalera, la cura de no tacar-lo i que quedés el més net i polit possible… Ara escrivim les cartes a l'ordinador, i és fantàstic poder llegir les dels anys anteriors: us ho recomano, ja que queden moltes coses pendents de les peticions dels altres anys. Aneu a la web de la Parròquia i en una petita finestreta anomenada “cerca” escriviu “Carta als Reis”, i us aniran apareixent totes ordenades.

I com a testimonis que sou del naixement de Crist us demanem que intercediu per nosaltres davant de Déu, que escolti tots els nostres precs, que parlen de: PAU, molta pau, que s'acabin les guerres, que generen tantes desgràcies i misèries.

Desvetlleu les consciències i obriu els cors dels fabricants i comerciants d'armes: que vegin, amb la vostra llum, que els fruits dels seus afanys són culpables de tanta desgràcia i patiment.

PROSPERITAT, que tothom tingui el necessari per viure amb dignitat i es puguin comprar també entrades per anar al cinema, al teatre, a espectacles i concerts, i que es puguin comprar llibres, molts llibres; que no falti mai la música a totes les cases, la música i la cultura, que com ja sabeu, ajuden a viure.

Per al nostre planeta TERRA, tan maltractat: que s'acabin les desforestacions i amb elles els robatoris i injustícies causats als pobles indígenes. Que els governants vegin que si no s'espavilen no serem a temps d'evitar moltes catàstrofes: les generacions futures no tenen cap culpa dels nostres malbarataments i desgavells.

JUSTÍCIA per a tots els pobles de la Terra, que desapareguin les discriminacions per raons de raça, religió, llengua, cultura, sexe. Que es respectin les tradicions i diferents maneres d'entendre la vida.

AMISTAT, que no ens manqui mai l'amistat dels amics, que tinguem sempre a prop una mà cordial que ens acompanyi.

MISERICÒRDIA, "misericordiosos com el Pare" és el lema escollit pel Papa Francesc, que també diu que l'Església sigui "pobra i per als pobres". I aquest any que tindrem nou arquebisbe, que ens sàpiga estimar i comprendre.

FIDELITAT I CONSTÀNCIA als preveres i a tots els membres de l'Església per seguir el camí que us va marcar l'estrella.

CONSOL I ESPERANÇA per als que han perdut éssers estimats o els que estan sols o malalts o plens de dificultats.
SAVIESA I PACIÈNCIA per a mestres i catequistes: estan formant els homes i dones del futur.

SALUT I ALEGRIA per a tots els voluntaris de totes les ONGs i també per als de la nostra Parròquia: que puguin continuar les seves tasques.

SACS I SACS DE CARBÓ per a tots els polítics i banquers que hagin usat malament del seu poder i hagin repartit penes i misèria. Per acabar recordem a Joan Maragall que ens diu: "El món s’adobaria bé tot sol, només que cadascú fes el seu deure amb amor, a casa seva".

En nom de tots els que formem la Comunitat de Sant Ildefons rebeu el nostre més sincer agraïment.

Amb la mateixa admiració, estimació i respecte de sempre.

Rosa Maria Olivella Prats