08 de juliol 2014

Catalunya Cristiana es fa ressò de l’exposició "Espais buits, silencis interiors", que Goretti Pomé va fer el maig a Sant Jeroni de la Murtra.

Art que neix del silenci i que porta cap al silenci. Així es pot definir la darrera aventura artística de la pintora i poeta de la nostra comunitat Goretti Pomé, realitzada conjuntament amb Mar Galceran, Mercè Amat, Marisa Barros i Javier Bustamante.

La mostra Espais buits, silencis interiors, al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a Badalona, és una proposta agosarada i vital, en la qual s'entrellacen la poesia, la pintura i la música amb l'objectiu d'expressar no només una experiència artística, sinó també i sobretot una vivència de fe.

"Aquesta exposició vol transmetre pau i serenor -confessa l'artista-. Vol ser una proposta per ajudar a fer silenci, que predisposi l'ànima, que permeti la pregària... i que, en definitiva, apropi a Déu."

En els últims anys, el silenci i el buit han esdevingut per a Pomé tot un camí espiritual.

"El buit és silenci i possibilitat creadora. A nivell espiritual és una necessitat d'allunyar-me del soroll, de centrament vital, de connexió amb el tot, d'immersió en la vida de l'Esperit i de pregària."


Per llegir l'article de Catalunya Cristiana es pot clicar aquí.