21 de maig 2012

Els joves de Sant Ildefons s'entaponen

Enguany el grup de BATEC ha creat un cercador, el BATECerca, que els connecta amb la societat actual basada en les tecnologies de la informació i de la comunicació, i és a través d’ell que els arriben algunes necessitats i propostes de voluntariat.

Una de les notícies que van rebre va ser la recollida de taps de plàstic per ajudar a la família de l’Ona, una noia d’Igualada que necessita una cadira adaptada per poder millorar el seu dia a dia.

El grup de BATEC va prendre la iniciativa d’organitzar la recollida de taps des de Sant Ildefons implicant a tots els joves que s'hi mouen i hi son presents d’una manera o d’una altra (Escoltisme, Esplai i BATEC) amb el convenciment que la suma d’esforços contribuiria a obtenir un major nombre de taps.

A tal efecte, a més de començar fent un cartell amb taps amb el nom de la campanya “ENTAPONA’T”, de pensar amb col·locar unes capses transparents on poder dipositar els taps i de fer extensiva aquesta necessitat de recollida al conjunt de la Comunitat i també al barri, els joves de manera conjunta van preparar una activitat per engrescar i fer més visual la solidaritat de la campanya: tots units podem ajudar als qui ho necessiten amb les nostres petites accions.

L’activitat va consistir en que tots plegats forméssim les lletres de l’ONA per simbolitzar que “tots estem amb ella”.

D’aquesta manera, els joves de Sant Ildefons es disposem a fer xarxa amb el nostre entorn per comprometre’s i aconseguir un objectiu solidari.

Després també es vam entretenir a fer unes tirallongues amb els taps de tot tipus, de diferents mides i de colors ben diversos que representen el camí que volen fer des de Barcelona fins a Igualada ajuntant taps i més taps.