22 de juny 2010

Assemblea de juny

El passat dimarts 14 de juny va tenir lloc la darrera Assemblea d’aquest curs, que posa fi a l’esforç i al treball de tots els qui d’alguna manera participem en la vida de la Comunitat.
L’ordre del dia centrava la trobada en tres parts ben diferenciades: la presentació dels nous membres del Consell Pastoral i el comiat dels qui cessen, l’exposició del resultat de l’enquesta realitzada el cinquè diumenge de Quaresma, i una Vetlla de Pregària.

En primer lloc, Mn. Lluís va agrair la feina feta als membres del Consell Pastoral que cessen després de completar el cicle de tres anys al servei de la comunitat: Carme Gorchs, Anna Ponsati, Maria Lidon Sanfeliu i Raimon Serrallonga.

Tot seguit va invitar a cadascun dels nous membres a presentar-se. Núria Reventós és la responsable del Grup Batec. Claustre Besora és mestre i estudia Teologia, Lluís Sánchez és catequista, responsable dels nois i noies que es preparen per a la Confirmació, i Josep Maria Puigjaner és escriptor i periodista amb una llarga trajectòria a la nostra comunitat i que aquesta serà la tercera vegada que participarà en les tasques del Consell. Tots els presents els vam donar la benvinguda. Els felicitem i els desitgem coratge en aquesta nova etapa que comencen.

La segona part de l’Assemblea va estar dedicada a l’exposició de l’enquesta que cada 6 anys fem el cinquè diumenge de Quaresma per valorar la marxa de la comunitat. Concretament aquesta era la quarta enquesta realitzada.

En Xavier Hernández, que n’ha estat sempre el promotor i el realitzador, va exposar amb molta claredat el resultat registrat enguany. L’exposició d’en Xavier va anar seguida d’un ampli i interessant debat sobre la situació actual i el futur de l’Església. Vam sentir reflexions molt assenyades des de diferents àmbits com per exemple l’educació, el valor de l’estadística i la convicció que estem assistint a les acaballes d’una manera de viure el cristianisme.

La pregària d’acció de gràcies final dirigida per Mn. Lluís va posar fi a una trobada esperançada i ens vam acomiadar fins al curs vinent.