24 de juliol 2009

Batec

Un cop els nois i noies han acabat la catequesi d’infants se’ls ofereix, per seguir creixent en la fe, el Grup de BATEC.

Ens reunim un diumenge al mes, a ser possible que coincideixi amb la Catequesi Familiar del grup B, a la mateixa hora 10:45 h als locals de la Parròquia que hi ha dos carrers més avall (Marià Cubí, 111 baixos). Així, després participem conjuntament de la Celebració de l'Eucaristia a les 12:15 h. Encara que si es fan activitats de voluntariat no sempre es pot fer.

El Grup de BATEC es caracteritza per realitzar activitats:
- accions de voluntariat
- accions de lleure
- posteriors reflexions

Aquest curs passat les accions de voluntariat han estat:

- La Campanya de recollida de joguines del CCU: durant les vacances de Nadal. Hi varem anar 2 dies. En un d’ells ens van fer classificar les joguines servibles i, per tant, susceptibles de ser regalades, i les inservibles. A l’altre jornada ens van fer agrupar i empaquetar objectes per a la gent gran que degut a les seves condicions econòmiques o familiars, no seria objecte de cap regal per Nadal.

- La Campanya de recollida d’aliments de la Parròquia: també varem col.laborar-hi en dues ocasions: per Nadal i cap el mes de maig. Consistia en classificar els diferents aliments en caixes i anotar les quantitats. Amb això tots vem veure que hi ha molta gent necessitada i que no només cal donar aliments per Nadal. També va donar una formació sobre quin han de ser els aliments de primera necessitat, i aquells que podem considerar “de luxe”.

- El Menjador Comunitari de la Mare Teresa de Calcuta: aquesta acció va ser molt enriquidora. Allí vam poder veure una realitat totalment diferent a la nostra. En aquesta ocasió varem participar de la mateixa Missa dels menjadors.

- El Casal dels Infants del Ravalaquesta activitat va tenir dues parts: enprimerlloc va venir Mn. Enric Canet per explicar-nos una mica què era el Casal i com podíem col.laborar nosaltres. Un altre dia varem anar a visitar-lo i conèixer el barri tot passejant-hi amb en Mn. Canet. Va permetre als nois i noies conèixer la història del barri, i el context del Casal per tal de que, un futur que voldríem proper, hi poguessin fer, també, una tasca de voluntariat.

Totes aquestes accions de voluntariat han estat comentades per treure’n una reflexió mitjançant jocs o activitats encaminades a aquesta fi. També s’ha fet una sortida al cinema, a veure una pel•lícula que aportés als nens i nenes elements de reflexió sobre temes transcendents de la nostra realitat.

Els valors que volem impulsar des de BATEC són:

- la reflexió i meditació com a eix de maduració dels nostres nois i noies, amb una experiència prèvia des de l’acció i que arranca des de la Paraula de Déu confirmada en els sagraments de la Comunió i Confirmació;
- la solidaritat, vista des d’accions de voluntariat o des d’accions de lleure;
- la participació i la implicació;
- la formació en el voluntariat;
- compartir el comprimís social.

Per últim es va fer esment que Batec no és un esplai, ni un cau, és una continuïtat a la formació catequètica i al camí de l’Evangeli que han iniciat amb la confirmació. Aquesta formació però volem que sigui lúdica, atractiva i vivencial per a tots els nois i noies, i per això necessitem de la seva presència.

Us animem a participar-hi!