16 de setembre 2024

Primera reunió del curs del Consell Pastoral

El Consell Pastoral va inaugurar el curs amb una llarga i profitosa reunió de quatre hores el passat divendres 13 de setembre per marcar els punts estratègics dels propers mesos.

Després d’aprovar l’acta de la reunió de juny, es va llegir i comentar l’evangeli del diumenge següent. Aquesta activitat, que es duu a terme en cada reunió del Consell, és molt enriquidora. Aquest cop, l’evangeli de Marc («Qui diu la gent que soc?» i «I vosaltres, qui dieu que soc?») es va aplicar al paper del Consell Pastoral dins la comunitat.

En el següent punt de l’ordre del dia, els participants de la reunió van proposar els objectius per al nou curs, entre els quals destaquen les activitats restants de la celebració del 75è aniversari de Sant Ildefons. Es va fixar a les 5 de la tarda del dissabte 19 d’octubre l’hora d’inici de la Trobada Mensual especial per recordar i valorar plegats tots aquests anys de la parròquia, amb alguna sorpresa inclosa. L’inici d’Advent serà el moment d’inaugurar l’exposició fotogràfica commemorativa d’aquesta efemèride, que durarà fins a la festivitat de Sant Ildefons. Durant el mes de gener de 2025 està previst que vegi la llum el llibre amb els diferents testimonis personals que tothom pot fer arribar a 75aniversarisantildefons@gmail.com per explicar la seva vivència de la parròquia. L’acte final de totes aquestes celebracions serà l’eucaristia del dissabte 25 de gener.

Mn. Josep Maria Jubany va informar sobre l’estat de la parròquia, recordant la recent defunció de Bartomeu Palau, que abans de la seva tasca com a diaca havia estat molt present en la vida de la nostra comunitat.

A la reunió també es van assenyalar les dates de les trobades mensuals i de les pregàries d’aquest primer trimestre. El dilluns 30 de setembre tindrà lloc una pregària a l’estil de Taizé, aprofitant el Temps de la Creació; el dissabte 19 d’octubre serà la trobada especial dels 75 anys; el dilluns 11 de novembre es farà una trobada de la comunitat per comentar els resultats del Sínode que haurà tingut lloc durant el mes d’octubre; i el dilluns 16 de desembre, la pregària d’Advent.

Davant el període de descans que en Josep Maria Lari ha de fer, es va valorar com encarar el Full Informatiu les properes setmanes per tal de mantenir la mateixa periodicitat i qualitat que en Josep Maria ha garantit durant més de 40 anys.

També es van donar a conèixer les novetats de la catequesi infantil, tant la setmanal com la familiar, i l’inici del període d’inscripció, que aquest any serà exclusivament en línia.

Abans de tancar la reunió amb un parenostre, hi va haver un interessant torn de paraules en què, entre altres temes, es va parlar de les unitats pastorals de la diòcesi.

La propera reunió del Consell Pastoral tindrà lloc el dilluns 7 d’octubre.