12 de maig 2024

Reflexions a la Paraula de Déu

 Cap a on mirem? 

El temps de Pasqua és el temps en què gaudim de la resurrecció de Jesús mort i crucificat. Però, també és el temps de revisar els nostres convenciments, la nostra manera de ser i, avui més que mai, la nostra manera d’actuar.

Les lectures d’avui ens hi conviden i ens hi ajuden de manera clara i convincent.

Fixem-nos en el final de la primera lectura quan ens diu “Homes de Galilea, per què us esteu mirant al cel?” Avui podríem dir, perquè esteu mirant cap a un altre cantó, cap a un no sé on, cap a un més enllà, quan el nostre món, que ja no és llunyà ni desconegut, del qual podem saber tot el què hi passa a cop de tecla, ens necessita més que mai.

Ens necessiten els refugiats i desplaçats per causa de les guerres, lluites armades sense nom, odis tribals, fam i set; però també els que pateixen malalties físiques i psíquiques, maltractaments per raó de gènere, raça o ètnia i, sobretot, els infants. Els nostres petits que encara no poden decidir per ells mateixos, que depenen de nosaltres i que sempre són els qui patiran més quan, d’aquí uns anys, siguin adults sense unes arrels ben fonamentades.

Per si no n’hi hagués prou, l’Evangeli ens diu “Aneu per tot el món i prediqueu a tothom la Bona Nova de l’Evangeli.” Per tant, aquesta necessitat no pot quedar en la contemplació, ni en el nostre sentiment, ens demana, per sobre tot, la nostra actuació. Actuació al nivell que sigui i cadascú allà on estigui i segons les seves possibilitats. Però, hem d’estar actius i presents allà on Jesús ens necessiti.

Parem l’orella, afinem els nostres sentits, preguem per ser-li fidel i acollim-lo en el nostre cor, per poder ser actius allà a on ell ens demani.

Julià i Rosa