02 de maig 2024

Catequesi Familiar: Sentint-nos testimonis de la Llum del Crist ressuscitat

El passat diumenge 21 d'abril, les famílies de la Catequesi Familiar varen celebrar la trobada de Pasqua al Monestir de Valldonzella. Va ser un dia especial en un lloc igualment especial. Fa ja gairebé deu anys que  la Catequesi Familiar té el privilegi de poder gaudir d'aquest meravellós racó a Barcelona per compartir i celebrar la fe en família.

La trobada va començar a la sala capitular, on es va fer una activitat d'acollida arreplegant-se al centre de la sala, agafats de la mà fent un cargol, amb els ulls tancats, tot imaginant la sensació de por i incertesa dels primers deixebles després de la mort i resurrecció de Crist. Cantant "Déu és Amor, tingues coratge, viu en l'Amor", ens van anar obrint fins a formar una gran rotllana.

Fent-se conscients de com  som testimonis de la Llum del Crist ressuscitat, van participar en diferents activitats amb l’equip de catequistes, aprofitant els diferents racons del Claustre. Uns van jugar amb l'auca de l'Eucaristia, altres van fer la gimcana del Pare Nostre, mentre que d'altres van participar en el joc del paral·lelisme entre el nostre camí i el dels deixebles d'Emaús.

També els pares i mares vam tenir el seu espai de reflexió i es va concloure amb una acció de gràcies, agraint el que  donen les criatures, i com també són llum per als grans.

A la celebració de l'Eucaristia, es van compartir les pregàries i reflexions, escoltant els textos dels Fets dels Apòstols i l'ensenyament de l'episodi d'Emaús: Jesús ressuscitat està present no de forma visible, sinó en la fracció del pa.


Tot i que el dia va començar ennuvolat,  va sorprendre com es va anar desvetllant i es va poder gaudir d'un sol fantàstic mentre es gaudia del pica-pica de comiat, un senyal més que la Llum sempre ens acompanya. Gràcies de tot cor a la comunitat de monges de Valldonzella i fins ben aviat!