10 d’abril 2024

"Alcem La veu" a la Trobada del dia 15 d'abril


Aquests dies de Pasqua hem escoltat en els relats de les aparicions el paper importantíssim que els evangelistes els hi atribueixen a les dones, com a testimonis de la Resurrecció.

Actualment, són molts els col·lectius que denuncien que al llarg dels segles les dones han anat perdent el protagonisme que el mateix Jesús els hi conferí, com llegim en els evangelis. I junt amb la denúncia, són molts els creients que reclamen a les jerarquies eclesiàstiques que facin passos veritables per corregir aquesta marginació.

Si bé és cert que als darrers anys s'han fet alguns petits passos endavant, algunes dones ocupen càrrecs de responsabilitat, estem encara molt lluny d’allò que demanem en la societat civil, que "la paritat" sigui una realitat en l'Església.

Amb el títol, on són les dones a l'Església? en parlarem a la trobada mensual del dilluns dia 15 d’abril, a les 8 del vespre, amb una xerrada a càrrec de Noemí Ubach, del col·lectiu "Alcem La Veu", que és una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis catalanes que denuncien la discriminació i la vulneració dels drets de la dona a l'Església catòlica, i advoquen per una institució on les seves veus comptin, participin i liderin en les mateixes condicions que la dels homes.