31 de gener 2024

Primer acte de la celebració del 75è aniversari

El passat dissabte 27 de gener, més de 200 persones es van aplegar a la parròquia de Sant Ildefons per celebrar una eucaristia pels 75 anys de la seva fundació.  La missa va estar presidida pel P. Manel Gasch, abat de Montserrat, i concelebrada pel rector de la parròquia, Mn. Josep Maria Jubany, per l’antic rector, Mn. Lluis Saumell, pel P. Francesc Costa, Guardià dels franciscans de Santaló, i pel P. Ramon Maria Nogués, col·laborador habitual de Sant Ildefons. Els diaques permanents Mn. Xavier Dou i Mn. Aureli Ortín van assistir en l’eucaristia.

Mn. Jubany va dirigir unes paraules de benvinguda agraint a l’abat de Montserrat la seva presència i evocant la seva vinculació i la de la seva família a la  comunitat de Sant Ildefons.  

El rector també va voler donar gràcies als qui eren presents i als que no van poder assistir-hi perquè la història de la parròquia s’ha fet entre tots i ha estat un regal de Déu. Per finalitzar les seves paraules, Mn. Jubany va manifestar el desig que el lema d’aquest aniversari ("Mirada agraïda al passat , per viure el present i projectar-se cap al futur") es sàpiga fer.

Una coral dirigida per Mercè Cano i formada per cantats de diferents  interpretar entre el Canticorum iubilo de Haendel i el Santus de Schubert, entre d’altres peces musicals.

En la seva homilia el P.Gasch va fer referència al que diu el blog de la comunitat: “A Sant Ildefons ens reunim creients en Jesucrist formant una comunitat per acollir el seu missatge, escoltant la seva Paraula i celebrant l'Eucaristia. I a la vegada ens comprometem a fer-lo extensiu a tothom amb el nostre testimoni.” Va fer una crida a escriure entre tots l’homilia del 75è aniversari perquè seria l’única que podria fer justícia a la veritat del camí recorregut plegats, amb els escrits,  reflexions i records que s’ha demanat per tal d’explicar què és Sant Ildefons per cada un dels seus fidels.

L’abat de Montserrat va relacionar la primera lectura i que tots som profetes pel nostre baptisme, amb el fet que en aquesta parròquia s’ha practicat molt l’art d’escoltar i s’ha donat la paraula a tothom, cosa que els diferents preveres han incentivat. Les participacions en les assemblees i consells, la participació en la pastoral i en la catequesi, i  els escrits dels full i del blog han omplert d’inquietuds i riquesa humana la vida de la comunitat.

El pare Manel va recordar unes paraules de Mn. Joan Alemany en les que deia que calia obrir portes. Només deixant entrar es pot compartir el missatge de l’evangeli va dir Gasch. Si no ens quedem en les aparences i anem més al fons de la persona amb una actitud acollidora, la guarició és possible.

Representants de diversos de la parròquia van llegir les pregàries que havien preparat referides als seus àmbits d’actuació: catequesi, grups de pregària, acompanyament de persones grans i malalts, reflexió bíblica, corals, comunicació, el Consell pastoral ...

L’eucaristia va finalitzar amb el cant del Virolai. A la sortida es va repartir la Memòria de l'any 2023 i un recordatori del 75è aniversari. Un pica-pica i un pastís d’aniversari amb una estona de conversa en els baixos de la parròquia van servir per concloure el primer acte per celebrar els 75 anys de Sant Ildefons.