19 de novembre 2023

Reflexions a la Paraula de Déu

En llegir l’Evangeli d’avui, he pensat quines podrien ser les situacions en les quals nosaltres, també, hauríem de donar resposta dels talents que hem rebut ...

10 talents

Al néixer, el Senyor Déu ens va donar intel·ligència, facilitat pels estudis, simpatia per fer la vida alegre als altres. Vam estimar els pares, els germans i a tota la família. Vam superar les incomprensions. Vam treballar molt i vam treure unes molt bones notes, vam ajudar els companys i companyes de la vida. Quan vam ser adults no vam buscar sols un treball per guanyar diners, vam intentar fer una feina que ens permetés ajudar els altres, vam estudiar medicina i vam veure que podíem fer la vida millor als qui ens  envoltaven. 

Quan arribi el moment del traspàs el Senyor Déu em dirà: “Vine, perquè molt m’has complagut”.

5 talents

Al néixer, el Senyor Déu ens va donar una certa  intel·ligència, no gaire facilitat pels estudis, simpatia per fer la vida alegre als altres, però ens vam esforçar per anar millorant, no per orgull sinó perquè varem entendre que havíem de respondre de la millor manera al que ens havien donat. Vam estimar els pares, els germans i a tota la família. 

Quan arribi el moment del traspàs el Senyor Déu em dirà: “Vine, perquè molt m’has complagut”.

1 talent

Al néixer, el Senyor Déu ens va donar intel·ligència, facilitat per les matemàtiques, simpatia per fer la vida alegre als altres. Vam estimar els pares, els germans i a tota la família, però sempre vèiem defectes i creàvem problemes.

En arribar a l'adolescència vam començar a deixar-nos dominar per pensaments negatius, agafar por d’equivocar-nos i de fer el ridícul, que la societat ens judiqués malament i ens vam tancar. Quan vàrem ser adults vam continuar veient el got mig buit. Queixant-nos de tot. Fent la vida difícil als qui ens envoltaven. 

Quan arribi el moment del traspàs el Senyor Déu em dirà: “Què has fet amb tot el que et vaig donar?”...

Angelina Hurios Calcerrada