03 d’octubre 2023

XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes

Del 4 al 29 d'octubre se celebrarà a la Ciutat del Vaticà la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, on s’elaborarà un document final sobre la sinodalitat a l’Església catòlica. Aquest document permetrà enfocar i guiar l’elaboració dels processos de deliberació i presa de decisions en comunitat.

La redacció del document és la fase final d’un procés sinodal que es va iniciar fa dos anys amb el lema  “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”, un temps durant el qual hi ha hagut consultes a arreu del món i a tots els nivells.

La novetat d’aquest sínode és que la consulta s’ha fet a totes les persones catòliques. Tradicionalment, havia estat un procés en què els bisbes eren els protagonistes; en aquesta ocasió, tota persona batejada per l’Església catòlica ha pogut aportar la seva opinió. És un sínode que posa de manifest la predisposició  de la jerarquia a donar més protagonisme al laïcat, així com a ser inclusiva amb la diversitat existent a l’Església. D’aquí el lema és: “Caminar junts”.