19 d’octubre 2023

XIII Congrés de l’associació Cristianisme al segle XXI

L’associació Cristianisme al segle XXI, en els congressos bianuals que celebra, pretén abocar-hi de manera sintètica el cor dels cicles “d’Espai Obert” organitzats anteriorment. Així, en el cicle del curs 2022 es va afrontar La utopia de l’Evangeli en l’actualitat (que encara és un escàndol), i, a més de les diverses formes de coneixement de la realitat i de la figura de Jesús, ens vam interessar per les diferents formes de viure la fe des de les institucions i des de la praxi cristiana.

Durant el curs 2022-23 es va tractar el tema Com fer possible un cel nou i una terra nova, per fer presents quins eren els nostres horitzons de pau i d’esperança en un món capitalista i desesperançat, de migracions forçades, poc fraternal, prop del col·lapse ecològic. El moll de l’os de tot plegat va semblar que tenia relació amb la capacitat d’acollida de l’«altre», aquell que és diferent de nosaltres. I, per això, el congrés actual es titula: “Acceptar el diferent: reptes i oportunitats”

El programa del XIII Congrés comprèn aportacions  de diferents experts. La voluntatt de la trobada  és que serveixi per aprofundir en la coneixença i l’amistat entre socis i amics, i per això s'ha preparat un intermezzo de relax amb una persona tan inclassificable com Josep Pedrals, comissari de l’Any Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona.

La trobada tindrà lloc a la Casa Sant Felip Neri, al carrer Nena Casas, 37-47 de Barcelona.

 

Dissabte 28 d’ Octubre de 2023

Títol del Congrés: “Acceptar el diferent. Reptes i oportunitats

 

    10:00h   Benvinguda: Mercè Izquierdo

    10:15h   Pregària: Marta López

    10:30h   Primera ponència

                “El Repte de viure en la diversitat”: Mohamed El Amrani

    11:45 h  Descans.

    12:15 h  Taula rodona

                  Diferències socioeconòmiques : Míriam Feu

            Diferències ètniques i culturals: Miquel Àngel Essomba

            Diferències religioses: Mar Griera

    14:00h   Dinar.

    15:00 h  Intermezzo: Josep Pedrals

    16:00h   Segona ponència

                 “La disrupció de l’alteritat del migrant a Europa”: Jaume Flaquer

    17:30h      Col·loqui Final 

 

Al ser un dia complert i amb l’objectiu de minimitzar desplaçaments s’ha incorporat l’opció de dinar en el mateix recinte. Per facilitar la logística del dinar, s’hauria de saber amb antelació quantes persones es volen quedar. Amb aquest objectiu es facilitem les diferents opcions disponibles:

a.       Fent un ingrés de 25€ (40 si us quedeu a dinar) en el compte de Caixa d’Enginyers ES14 3025 0001 1214 3323 0148 i enviant un correu amb les dades de la persona inscrita a  cristianismexxi@cristianismexxi.cat.

b.      Enviant un correu electrònic a la mateixa direcció indicant que voleu assistir al Congrés (amb dinar o sense) amb les vostres dades i pagant l’import corresponent el dia del Congrés.