02 d’abril 2023

Reflexions a la Paraula de Déu

Creus i crucificats

Una nova Setmana Santa comença amb el Diumenge de Rams. Seguirem els textos del relat de la Passió de Jesús, tot esperant celebrar la Pasqua, el misteri de la resurrecció del Senyor.

Tanmateix, en el nostre món continuen presents l’escarni, l’odi, les enveges, les guerres, les injustícies i tots els mals que ens oprimeixen. No sabem com podem erradicar el dolor que l’home i la dona contemporanis sofreixen. Aquest dolor que patim i que pateixen moltes persones, sabem que són actualitzacions dels sofriments que va patir Jesús.

El misteri del mal ens és molt familiar. Ens acompanya tota la nostra vida. Hem d’identificar totes les creus vives que hi ha en el nostre món, oferint l’alliberament als nous crucificats vers un cel nou i una terra nova definitius.

Necessitem que el Senyor Déu ens ajudi, tal com ens diu Isaïes, sense fer-nos enrere ni amagar la cara en la lluita contra el mal com feu Jesús. Hi ha tantes persones que viuen esclaves d’altres i de situacions adverses, que convé poder-les alliberar i oferir-los sortida a la prostració i dolor que les tenalla amb força.

El misteri d’acceptació del sofriment i mort del Senyor, condemnat per les autoritats religioses jueves i sota el domini de l’Imperi romà, ens ha d’esperonar a combatre els mals que fuetegen la humanitat i ens porten nous crucificats.

Pau ens diu clarament que Déu ha exalçat Jesús i amb  Ell, m’atreveixo a dir, a nosaltres, si col·laborem en l’alliberament dels qui sofreixen les nostres injustícies i mals col·lectius.

Que visquem una intensa Setmana Santa, lluny de tota rutina.

 

Ignasi Garcia i Clavel