22 de març 2023

Bon Déu, doneu-nos un cor nou


A les portes de la celebració de la Setmana Santa, el dilluns vinent dia 27, a les vuit del vespre, la comunitat de Sant Ildefons ens convida a participar en la pregària comunitària d'aquest segon trimestre.

Pregarem perquè el Senyor ens doni un cor nou, un cor que bategui al ritme de l'amor, un cor que es commogui per les injustícies, un cor que s'entendreixi amb el somriure dels més menuts, un cor que se n'alegri amb l'Esperit del Senyor. Pregarem perquè el nostre cor sigui com aquell que el profeta Ezequiel anunciava com el gran do de Déu: Us donaré un cor nou i posaré un esperit nou dins vostre; trauré de vosaltres el cor de pedra i us en donaré un de carn. Posaré el meu esperit dins vostre i faré que seguiu els meus preceptes, que compliu i observeu les meves decisions.

A l’evangeli del Diumenge de Rams, escoltarem les paraules que Jesús adreçà, de l’Hort de les Oliveres estant, a Pere i a nosaltres: Després va cap als deixebles i els troba dormint. Diu a Pere: Així, doncs, no heu estat capaços de vetllar una hora amb mi? Vetlleu i pregueu, per no caure en la temptació. L'esperit de l'home és prompte, però la seva carn és feble. Preguem, doncs, perquè aquesta Pasqua, Jesús no ens trobi adormits, sinó amb un esperit obert per renovar, amb entusiasme, una vegada més, la nostra condició de fills estimats de Déu. I celebrar-ho amb un cor nou.

Com en altres edicions, la pregària serà a l'estil de Taizé: ens ajudarà a meditar i contemplar,  els cants, les lectures,  les peticions, i el silenci.

Convideu totes les persones a qui pugui interessar.