09 de febrer 2023

XXXI Jornada mundial del Malalt

Els propers dissabte i diumenge, 11 i 12 de febrer l’Església celebra la Jornada mundial del Malalt amb el lema: “Ocupa’t d’ell”. La compassió com a exercici sinodal de guarició.

Cada 11 de febrer, coincidint amb la festa de la Mare de Déu de Lourdes se celebra aquesta jornada amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la necessitat d’assegurar la millor assistència possible a les persones malaltes. Una oportunitat perquè els cristians assumim aquest compromís i siguem més conscients de l’important paper que tenen els serveis d’assistència religiosa als hospitals i de la necessitat d’una bona pastoral de la salut.

La pastoral de la Salut a la nostra comunitat fa molts anys que la dirigeix Mn. Xavier de Dou amb un equip de persones de la comunitat que, com és lògic, han anat canviant amb el temps en funció de les seves possibilitats. Va ser el mateix Mn. Xavier de Dou que, el dia de la celebració dels cinquanta anys de la seva ordenació de diaca, va dir que per aquest equip de pastoral hi havien passat al llarg del temps més de 150 persones.