10 de febrer 2023

Trobada de febrer, Sopar de la Fam

“Frenar la desigualtat és a les teves mans.” Amb aquest lema diumenge vinent se celebra la jornada de la campanya contra la fam organitzada per Mans Unides. Com cada any Mans Unides ens demana la nostra col·laboració econòmica per finançar tres projectes de solidaritat envers els pobres en el tercer món. Enguany seran a Etiòpia, a l’Índia i el Perú (trobareu més detalls en els tríptics que es distribuiran aquest diumenge a l'església ).

Amb motiu d'aquesta jornada la trobada de la comunitat corresponent al mes de febrer que es farà el proper dilluns dia 13 a les 8 del vespre la dedicarem a pregar i a  reflexionar. La reflexió girarà al voltant de com ens sentim d’implicats davant del greu pecat social que suposa que 3/4 parts de la humanitat no tinguin el mínim per viure amb dignitat. La comunitat de Sant Ildefons junt amb Mans Unides organitza  en aquesta trobada un Sopar de la Fam. Començarem l'acte amb una pregària, tot seguit Mans Unides presentarà un projecte solidari i finalitzarem la trobada compartint el Sopar de la Fam que consistirà en pa amb oli i sal i aigua.

El Sopar de la Fam és un acte simbòlic, carregat de significat. Un vespre sopem amb molta frugalitat (pa, oli i sal) i l'ínfima sensació de gana que tenim per no menjar la quantitat d’aliments que normalment estem acostumats a ingerir ens recorda que la majoria de la població del planeta (també s’ha d’incloure gent de casa nostra) passen fam de forma perenne.

Us convidem a participar-hi i que convideu a tots aquells que hi puguin estar interessats. Desitjaríem que fos un acte on es mostrés de forma nombrosa que la nostra comunitat de Sant Ildefons està conscienciada en l’escàndol que suposa  que en el nostre món hi hagin tantes desigualtats i que desitja i treballa per un món nou amb la pregària i la solidaritat.