10 de novembre 2022

Trobada de la Comunitat el dilluns dia 14, a les 20.00 hores "Com abordem els problemes que es presenten al final de la vida" a càrrec de la Dra. M Victòria Cusí Sánchez

Una de les característiques del nostre temps és que ha augmentat l'esperança de vida. Estadísticament, les generacions del nostre segle viuen més anys i això és degut, entre altres factors, als avanços de la ciència mèdica en els darrers decennis. Però, juntament amb els avanços científics de la medicina, han sorgit tota una sèrie de qüestions ètiques al voltant de la vida i de la mort; sovint també hi ha una confusió de termes.

Ningú és indiferent a l’afrontament de la mort, tant la personal, com la de les persones properes, familiars, amics. Per parlar de com hem d’afrontar les qüestions que es presenten al final de la vida, hem convidat la Dra. Victòria Cusí Sánchez, Doctora en medicina i cirurgia. Especialista en anatomia patològica. Especialista en patologia fetal i pediàtrica. Màster en Bioètica. Membre de l'Institut de bioètica Borja. Metge de l'Hospital de Sant Joan de Déu i membre del seu comitè de bioètica.

Ens ajudarà a distingir entre el que és eutanàsia, aferrissament terapèutic, suïcidi assistit, i també a valorar la importància de les cures pal·liatives, etc.

La trobada dilluns dia 14 de novembre, a les 8 del vespre, als locals de la comunitat de Sant Ildefons, serà presencial. Ens sembla que pot ser una conferència que ens ajudarà a reflexionar. Convideu a tots els vostres coneguts que hi puguin estar interessats.