06 de novembre 2022

Reflexions a la Paraula de Déu

El camí de Jerusalem ha arribat a la seva fi; Jesús passa els últims dies abans de la seva passió ensenyant al temple i són nombrosos els qui comparteixen amb ell. El relat de Lluc ens narra l'enfrontament entre els saduceus i els fariseus; els saduceus negaven la resurrecció dels morts, mentre que els fariseus hi creien fermament.

Plantejar aquest dilema a Jesús perquè s’hi pronunciï és, un cop més, una provocació , ja que sigui quina sigui la seva resposta, serà jutjat i tindrà conseqüències.

La seva resposta fa sobresortir una lectura molt terrenal, la seva no és la nostra perspectiva. Ens parla d’un  Déu que és vida i regala vida. Jesús veu molt propera la seva mort, per això afirma amb més força que "Déu no es déu de morts sinó de vius".

El Déu que Jesús revela, tot i ser un misteri insondable, és un  Déu personal, per al qual no som éssers indiferents; la seva mirada sempre és una mirada d’amor.  

La finalitat que persegueix amb nosaltres va més enllà de la frontera de l'amor.
Per a ell tota persona és un tu únic insubstituïble per sempre;  cadascú de nosaltres portem intrínseca una dignitat personal, una història, un projecte i una missió per dur a terme.

Gràcies Senyor per regalar-nos la vida com un valor absolut.

La mort no esgota la teva estima, perquè la teva fidelitat ens acompanya per damunt del temps i de l'espai.

Gràcies perquè sempre estàs al costat nostre, ets present en la nostra història.
Hi ets estimant-nos individualment, perquè som únics als teus ulls.

Gràcies perquè ets el Déu de la vida, de l'alegria de la felicitat, de l’amor i de la misericòrdia.

Gràcies per esperar-nos sempre més enllà de la mort.

Mireia Galobart