07 de juliol 2022

Adhesió per a l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a Mn. Josep Rius Camps

L’Associació TEXT ha iniciat la recollida d’adhesions per a l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a Mn. Josep Rius-Camps, que, com sabeu, manté un vincle estret amb la parròquia des que Mn. Joan Alemany li va confiar les sessions de Reflexió Bíblica, que continuen encara avui.

Aquesta associació, que recull, edita i dona suport al treball de Mn. Rius-Camps, presentarà  la sol·licitud al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Us convidem a signar el full d’adhesió, que trobareu a la secretaria de la comunitat on la Neus Palet o l’Esther Bochita el recolliran.

El text del  full d’adhesió el reproduïm  a continuació:

Full d’adhesió

 DEPARTAMENT DE CULTURA GENERALITAT DE CATALUNYA

 Jo,....................................................................................

M’adhereixo a la sol·licitud presentada per l’Associació TEXT de concessió de la CREU DE SANT JORDI pel Dr. JOSEP RIUS I CAMPS (Esparreguera 1933), teòleg i biblista, doctor en ciències eclesiàstiques orientals, com a distinció d´una llarga i fructífera carrera d´investigació, estudi i docència, exercida a Münster (Alemanya), a Roma i a la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià).

Té nombrosos treballs publicats en diversos idiomes i ha estat director de la Revista Catalana de Teologia (1975-2008) que ell mateix va posar en marxa. Per la seva traducció de la Demostració a Teòfil. Evangeli i Fets dels Apòstols segons el Còdex Beza, en edició bilingüe grec-català (editat conjuntament amb la Dra. Jenny Read-Heimerdinger), fou Premi Ciutat de Barcelona 2009 de traducció al català.

De les seves publicacions en la nostra llengua cal destacar, a més d’un gran nombre d’articles científics, el primer Comentari als Fets dels Apòstols en català (4 vols.). També han estat rellevants les seves col·laboracions amb la Fundació Bernat Metge, estant al càrrec de l’edició i traducció de l’obra d’Orígenes (Tractat dels Principis, 2 vols.) i d’Ignasi d’Antioquia (Cartes, 2 vols.).

Actualment és professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, on continua essent el director del Seminari de Teologia dels escriptors prenicens.

Tot esperant que vulgueu considerar el nostre suport, rebeu una cordial salutació.

Signatura:

Nom i títol o càrrec:

Lloc i data: