19 de maig 2022

Confirmacions del 15 de maig

Manifest que els nois i noies de la catequesi familiar van llegir diumenge passat en el marc de l’eucaristia de les 8 del vespre davant del bisbe Mns. Javier Vilanova abans de rebre de les seves mans el sagrament de la confirmació:

Avui dia 15 de maig de 2022 ens confirmem el Francesc, la Maria, la Mar, la Sofia, la Patricia, l’Ariadna, l’Oleguer i la Natàlia, davant d’amics, familiars i membres de la comunitat de Sant Ildefons que ens acompanyeu.

Ja fa 6 anys, o més, que vam iniciar el nostre camí de la catequesi de la mà dels nostres pares. Avui concloem una etapa important en la nostra vida de cristians i en comencem una altra de nova, ja més adulta i preparada, per ser testimonis de l’Amor de Déu que Jesús ens ensenya.

Iniciem aquesta nova etapa de la vida cristiana volent manifestar davant de la nostra família, els nostres padrins, la nostra Església i davant de Déu el següent:

Som aquí per rebre L’ESPERIT SANT, que és LLUM davant la foscor, que ens acompanyarà sempre i, en especial, en aquells moments de la vida que siguin més difícils, en els moments en què tinguem dubtes, inseguretats i pors, per obrir-nos els ulls i saber veure-hi més clar, més endins, més amunt, més endavant.

Som aquí per obrir els nostres CORS a L’ESPERIT SANT, perquè  quan dubtem o ens sentim petits davant els reptes, quan temem dir la veritat o siguem testimonis de la injustícia, ens encoratgi a parlar amb sinceritat i a defensar els més febles i desafavorits.

Som aquí per deixar-nos acaronar pel VENT SUAU de L’ESPERIT SANT quan, fatigats de les lluites diàries i de la buidor d’esperit que s’apodera de nosaltres, dels més propers o dels més llunyans, ens recordarà que no hi ha fatiga que Déu no pugui reparar, ni cap buidor que Déu no pugui omplir.

Som aquí per obrir les MANS i sentir L’ESCALF de L’ESPERIT SANT, que ens donarà força i empenta per treballar, sols i també acompanyats, per fer un món millor, més solidari i net d’abusos, oblits, injustícies i esclavituds, un món on hi regni l’Amor de Déu a través nostre.

Som aquí per acollir L’ABRAÇADA de L’ESPERIT SANT, que ens fa més propers als nostres germans i germanes del món, a sentir les seves necessitats i a saber viure en comunitat, compartint a taula el pa i el vi de la nostra Vida, tal i com Jesús ens va ensenyar.

Som aquí per obrir els BRAÇOS a L’ESPERIT SANT, L’EMPENTA de llibertat que ens ajudarà a actuar sense pors, sense condicionants,  a trencar barreres i entendre que no hi ha Llei més forta, ni Llei més vàlida, que la d’Estimar els germans i germanes tal i com Déu ens ensenya a través de les Escriptures.

Som aquí per rebre L’ESPERIT SANT, que no és nostre ni de ningú més que de Déu, per poder-lo compartir i donar-lo a aquells que ens envolten, allà per on passem, en forma de felicitat veritable, d’alegria, de joia, de pau i d’Amor.