17 d’abril 2022

Reflexions a la Paraula de Déu

Al·leluia, al·leluia, el Senyor ha ressuscitat

Creure en la resurrecció de Jesús és el gran interrogant i el gran misteri de la nostra fe; i, a la vegada, és la columna central que sosté la nostra creença i la nostra esperança. Respondre a aquest interrogant és vital, perquè ens qüestiona si creiem realment que Jesús és Déu.

Sense la resurrecció, el testimoni i el missatge de Jesús, podria ser el d’un gran profeta que ens mostrés què i com hem de viure per construir entre tots un món millor. Però amb la mort i resurrecció de Jesús tot adquireix un nou sentit, una nova magnitud; la seva vida, els seus actes, les seves paraules; en resum, el seu testimoni i el seu missatge. La resurrecció ho il·lumina tot amb una nova llum i tot es veu d’una manera nova. 

Quan Jesús parla als seus deixebles de la seva mort i resurrecció, els pobres deixebles no entenen què els diu, però per sobre de tot confien en Ell, fan “el pas” i creuen les seves paraules.

També nosaltres per creure en la resurrecció, hem de fer “el pas”, un pas que no és fàcil perquè, igual que els apòstols, anem una mica a cegues, perquè dubtem del camí a prendre i perquè no ho acabem de veure clar. Confiar en Jesús és la clau de la nostra fe.

José Antonio Pagola ho explica així:

Per obrir-nos a la fe en la resurrecció de Jesús, hem de fer el nostre propi recorregut. És decisiu estimar a Jesús amb passió i cercar-lo amb  totes les nostres forces, però no en el món dels morts. Aquell qui viu cal cercar-lo on hi ha vida.

Aquell qui viu no el trobarem en una fe estancada i rutinària, sinó  cercant una nova qualitat en la nostra relació amb Ell i en la nostra identificació amb el seu projecte.

Creure en el Ressuscitat és confiar en una vida en la qual ja no hi haurà pobresa ni dolor, ningú no estarà trist, ningú no haurà de plorar. Confiar que els nostres esforços per un món més humà i feliç no es perdrà en el buit. Res no es perdrà del que hem viscut amb amor, o d’allò a què hem renunciat per amor.

Creure en el Ressuscitat és resistir-nos a acceptar que la nostra vida és només un parèntesi estre dos immensos buits. Fonamentar-nos en Jesús ressuscitat per Déu, intuïm, desitgem i creiem que Déu porta cap a la seva plenitud l’anhel de VIDA, de JUSTÍCIA i de PAU, que s’amaga en el cor de la humanitat i la creació sencera.

bona pasqua !!!

  Àngels Vilaró